management

Curs Online: Managementul deseurilor

Fundatia TERRA Mileniul III desfasoara cursul online:    Managementul deseurilor


managementDurata
: 3 saptamani

Perioada: 15 noiembrie  – 5 decembrie 2016

Termen limita inscriere: 14 noiembrie 2016

Termen limita plata: 14 noiembrie 2016

Pret: 300 lei

Reduceri: 50% pentru studenti, cadre didactice care activeaza intr-o institutie de invatamant si someri

               25% pentru 2 sau mai multe persoane de la aceeasi companie.

Reducerile nu se cumuleaza!

Pentru a beneficia de reducere, este nevoie sa trimiteti prin e-mail la adresa cursuri@terramileniultrei.ro, alături de formularul de înscriere, dovada incadrarii in categoria de reducere.

Inscriere: trimiteti formularul de mai jos completat la adresa cursuri@terramileniultrei.ro. Veti primi apoi la adresa de emailul pe care ne-ati furnizat-o instructiunile pentru efectuarea platii si accesare a platformei de curs.   

[message_box title=”CLICK AICI” color=”green”]Descarca de aici  formularul de inscriere 

[/message_box]

 

Descriere curs

Deseurile reprezinta o problema tot mai mare pentru toate economiile moderne In conditiile in care cantitatea de deseuri generata este in crestere si o mare cantitate continua sa fie depozitata. Ca rezultat activitatea de gestionare a deseurilor este in prezent responsabila pentru 2 % din emisiile de gaze cu efect de sera, iar alte aspecte importante ale problemei deseurilor le reprezinta emisile de dioxina de la incineratoare, poluarea solului si a apelor subterane din cauza depozitelor de deseuri necontrolate. Deseurile constituie de asemenea, o povara economica gestionarea acestora implicand costuri importante pentru orice economie.

Cu toate ca gestionarea deseurilor continua sa se imbunatateasca in UE, economia UE pierde in prezent o cantitate semnificativa din potentialele materii prime secundare. Avandu-se in vedere cresterea continua a populatiei la nivel mondial, alaturi de economii emergente mai puternice, se estimeaza o crestere semnificativa a consumului total. Aceasta va conduce la o presiune mai mare asupra utilizarii resurselor. Daca la nivelul UE cca. 43% din deseurile generate sunt reciclate sau compostate reducand astfel presiunea asupra resurselor naturale, Romania recicleaza azi mai putin de 5% din deseurile generate ceea ce o situeaza pe ultimul loc in UE. In aceste conditii este cu ata mai important nu numai sa fim constieti de ceea ce trebuie sa facem pentru a depasii acest blocaj in care ne aflam, dar sa stim si cum trebuie sa actionam fiecare dintre noi.

Cunostinte acumulate

Cursul asigura cunostinte de baza si specifice pentru fiecare etapa a gestiunii deseurilor si este din principal adresat responsabililor care isi desfasoara activitatea in calitate de specialisti in managementul deseurilor externi sau interni. Cu toate acestea cursul poate fi urmat si de cei care doresc sa se familiarizeze sau sa-si imbunatateasca cunostintele in acest domeniu.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 211/2011 privind regimul deseurilor, art. 22 alin. (3) si (4) detinatorii si producatorii de deseuri, comerciantii precum si colectorii si transportatorii de deseuri trebuie sa aiba o persoana desemnata instruita sa se ocupe cu gestionarea deseurilor.

Specialistul in managementul deseurilor trebuie sa fie capabil sa dezvolte urmatoarele activitati:

  • planificarea activitatilor specifice managementului deseurilor
  • instruirea personalului implicat in managementul deseurilor
  • organizarea activitatilor specifice managementului deseurilor
  • evaluarea activitatii de management al deseurilor
  • raportarea rezultatelor privind managementul deseurilor

 

Tinand cont de cele de mai sus obiectivele cursului vizeaza in principal:

  • Cunoasterea principiilor privind protectia mediului si dezvoltarea durabila, principiilor de baza ale managementului integrat al deseurilor, politici si strategii
  • Insusirea competentelor necesare respectarii prevederilor legislative in domeniul gestionarii deseurilor
  • Cunoasterea metodelor de colectare, recuperare, tratare si eliminare a deseurilor
  • Obligatile operatorilor economici pentru conformarea cu legislatia in domeniul deseurilor
  • Cunoasterea unor exemple de buna practica in domeniul gestionarii integrate a deseurilor
  • Planificarea, organizarea, si monitorizarea activitatilor specifice managementului si gestionarii deseurilor
  • Implicarea si instruirea personalului cu responsabilitati in gestionarea deseurilor

Structura

Cursul este structurat pe o perioada de 3 saptamani si necesita din partea dumneavoastra o alocare de timp de aproximativ 4 – 5 ore pe saptamana, timp in care veti parcurge prezentarile ppt dar si alte materiale aditionale.

Avantajul este ca va puteti gestiona singuri timpul in functie de disponibilitatea dvs.

In paralel puteti sa consultati legislatia in domeniu si sa adresati intrebari specifice pentru a va clarifica toate notiunile care ridica semne de intrebare in modul de interpretare sau aplicare.

In prima saptamana vom face cunostinta cu principiile de baza privind managementul integrat al deseurilor si legislatia cadru, asigurand astfel bazele cunoasterii in domeniul deseurilor.

In a doua saptamana vom continua cu traseul deseului de la generare pana la valorificare sau eliminare parcurgand intregul ciclu de viata al deseului.

In ultima saptamana vom parcurge doua sub-sesiuni si ne vom concentra atentia pe anumite fluxuri speciale de deseuri si vom identifica modul de colectare a datelor, analiza si raportare.

Expertiza

Trainerul acestui curs este Liliana Nichita – Formator, expert international in managementul deseurilor, specialist in protectia mediului si dezvoltare durabila.

Informatii suplimentare:

Tel: 021 314 12 27
Fax: 021 300 37 00
E-mail: cursuri@terramileniultrei.ro

Tags: No tags

Comments are closed.