Terra mileniul III
Date:Februarie 07, 2001

Integrarea in Uniunea Europeana – subcontract AIDRom [2000-2001]

Scop:
Diseminarea informatiilor cu privire la problemele de energie, mediu, si integrarea europeana.

Activitati:
– Organizatia coopereaza cu AIDRom (Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania) la proiectul „Integrarea in Uniunea Europeana, dezvoltat de ONG-uri din 11 tari candidate printre care si Romania.
– TERRA Mileniul III a realizat traducerea si editarea cartii, considerata document de pregatire pentru ONG-urile din tarile candidate: – “Energy and the Environment in the EU”, de Dr. John Green, Friends of the Earth, Scotland, 1998. Cartea cuprinde o introducere generala a politicilor si masurilor din sectorul energetic in Uniunea Europeana impreuna cu impactul generarii energiei asupra mediului.
– Impreuna cu AIDRom, TERRA Mileniul III, a organizat un seminar cu tema „Provocari pentru sectorul energetic din Romania din perspectiva integrarii in Uniunea Europeana”. Participantii au fost reprezentanti ai principalilor actori din sectorul energetic (companii energetice de productie, transport si distributie, responsabili cu probleme de protectia mediului, business, ONG-uri, institute de cercetare,
mass media);
– De asemenea, in cadrul aceluiasi contract TERRA Mileniul III a publicat in revista “Perspective” nr. 31, iulie – august 2000 un articol introductiv pe tema Uniunea Europeana si Procesul de Integrare. Articolul prezinta: institutiile Comisiei Europene; procesul de aderare; criterii ce trebuie indeplinite inainte de negocieri; institutiile implicate in procesul de negociere; procesul de integrare a Romaniei: probleme specifice, negocieri, fonduri UE; protectia mediului din perspectiva UE; dezvoltare institutionala; costuri; transparenta, informatie si participare.

Perioada de desfasurare: 2000 – 2001

Finantator: Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania (AIDRom)

Proiecte de case