Terra mileniul III

Romanul prețuiește mâncarea

Romanul prețuiește mâncarea, proiect derulat în cadrul programului DEAR – Programul pentru educație și sensibilizare privind problemele de dezvoltare și sensibilizarea publicului în Europași implementat de Fundația TERRA Mileniul III cu sprijinul Primăriei Municipiului Roman.  

Romanul prețuiește mâncarea este un proiect care se încadrează prin obiectivele și acțiunile vizate în contextul Economiei Circulare, prin creșterea eficienței utilizării resurselor la nivel local, contribuind concomitent la atingerea obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Tema proiectului se subscrie Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 12 – Consum și producție responsabilă, iar prin implementarea acestuia asiguram un model de bună practică în ceea ce privește acțiunile care trebuie întreprinse atât la nivel local, dar și la nivel național și european pentru a asigura îndeplinirea țintelor de diminuare a risipei alimentare. Astfel, reducerea de 30% până în anul 2025 și de 50% până în anul 2030 la nivelul comerțului cu amănuntul și la nivelul consumatorilor reprezintă obiectivele ce se doresc a fi atinse. 

Romanul prețuiește mâncarea este un proiect demonstrativ cu posibilitatea de a fi replicat în alte localități și ulterior chiar și la nivel național.

Redactată într-un format atractiv, prezenta broșura, Stop risipei alimentare, conține sfaturi și informații utile prin care puteți reduce risipa alimentară în gospodăria dumneavoastră.

Acest material a fost elaborat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestui material este responsabilitatea  exclusivă a Fundației Terra Mileniul III și nu se poate considera în niciun caz că reflectă poziția Uniunii Europene.

Brosura-Stop-Risipei-alimentare_PREVIEW

Proiecte de case