salveaza3

Salvează mai mult! (VIDEO)

24.04.2012

Fundatia TERRA Mileniul III lanseaza astazi spotul TV ”Salveaza mai mult!”, realizat in cadrul unei campanii de constientizare a importantei economisirii resurselor de energie pentru reducerea efectelor schimbarilor climatice.

Conceptul spotului pleaca de la ideea ca generozitatea poate avea mai multe forme și folosind responsabil resursele naturale putem ”salva” oameni chiar si atunci cand nu donam bani.

Economisind energie putem contribui la diminuarea schimbarilor climatice, fenomen ce face anual peste 350.000 de victime. Cresterea temperaturilor, schimbarea formelor de precipitatii, topirea ghetarilor, cresterea nivelului marilor, inundatiile si seceta sunt semne care ne arata ca vremea se schimba peste tot in lume.

In Romania, potrivit datelor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), temperatura medie anuala a crescut in ultimele decenii cu aproape 2 grade Celsius vara si primavara si cu peste 3 grade Celsius iarna, in nord-estul tarii.

O simulare realizata de Agentia Europeana de Mediu arata ca daca nu vom lua masuri pentru ameliorarea schimbarilor climatice, tara noastra se va confrunta in cateva zeci de ani cu desertificari pronuntate, teritorii sub ape, fenomene meteo extreme si disparitia unor specii de animale si plante. Nivelul Marii Negre ar putea creste alamant, ceea ce ar duce la disparitia Deltei Dunarii si inundarea unor orase precum Braila, Tulcea, Galati si Sulina.

Spotul va fi difuzat timp de 3 saptamani pe mai multe canale TV cu acoperire nationala, printre care Romania TV, Zone Reality, Discovery, National Geographic Wild, Sport 1 si OTV.

  • Agentie: Next Advertising
  • Campanie: Salveaza mai mult!
  • An: 2012
  • Distributie: Romania
  • Finantator: Fondul pentru Mediu

 

Spotul a fost realizat in cadrul proiectului „Maratonul comunicarii – dezvoltarea durabila ca subiect de presa„.

Vizionare placuta!

Comments are closed.