Terra mileniul III

Masa rotunda „Schimbarile climatice – prezent si perspective”

In ziua de 3 decembrie 2007, orele 13.30, Societatea Meteorologica Romana si Fundatia TERRA Mileniul III cu sprijinul Administratiei Nationale de Meteorologie, ISPE si ROMELECTRO va organiza o dezbatere publica pe tema „Schimbarile climatice – prezent si perspective”. Evenimentul va avea loc la sediul din Sos. Bucuresti-Ploiesti 97 – Sala Stefan Hepites, corp A, manifestare la care sunteti invitati sa participati.

Deschiderea sesiunii va fi urmata de o conferinta de presa care va fi sustinuta, in prezenta reprezentantilor Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, de d-na dr. Constanta Boroneant, Presedinte Societatea Meteorologica Romana. Domnia sa va prezenta o sinteza a principalelor rezultate ale ultimului Raport IPCC privind schimbarile climatice cu referire la prezent si perspectivele pentru Romania.

De asemenea, unul dintre subiectele de maxima importanta al evenimentului il va reprezenta rolul ONG-urilor in constientizarea populatiei si influentarea opiniei publice referitor la fenomenul schimbarilor climatice, subiect care va fi dezbatut pe larg de d-na Lavinia Andrei – Presedinte Fundatiei TERRA Mileniul III. Totodata, evenimentul va prilejui vizionarea documentarului „Un adevar incomod” premiat cu Oscar pentru „Cel mai bun documentar al anului 2007”.

Subiectul documentarului precum si importanta acordarii premiului Nobel pentru Pace in 2007 pentru IPCC si Al Gore, drept recunoastere pentru stabilirea pe baze stiintifice a influentei activitatilor umane in manifestarea schimbarilor climatice, va fi dezbatut impreuna invitatii nostri – reprezentanti ai comunitatii stiintifice, ai societatii civile si mass-media, asistati de experti romani participanti in grupele de lucru ale IPCC – forul stiintific international in domeniul schimbarilor climatice.

Pentru mai multe informatii despre desfasurarea mesei rotunde, va rugam sa contactati:

Societatea Meteorologica Romana,

tel. 021.318.32.40 /int 229;
fax: 021.316.77.62;
mobil : 0723.552.706;
e-mail: c_boroneant [at] yahoo.com;
persoana de contact: dr. Constanta Boroneant sau Stefania Bunea – Consilier comunicare Administratia Nationala de Meteorologie,
tel.: 0726.675.376

sau
Fundatia TERRA Mileniul III,
tel.: 021.314.12.27,
fax: 021.30.10.333,
mobil 0722.155.110;
e-mail: office at terraiii.ngo.ro;
persoana de contact: Lavinia Andrei.

Proiecte de case