Nyiregyhaza

Proiectul Eschool4s este pe drumul cel bun!

Nyiregyhaza

Nyiregyhaza

Daca ne dorim ca integrarea europeana si dezvoltarea sustenabila sa fie bine ancorate in societate, atunci trebuie sa incepem prin a incuraja noua generatie sa fie interesata de aceste lucruri. Luand in considerare aceste premise precum si asigurarea consecventei  strategiilor de nivel inalt, cum ar fi Strategia Regiunii Dunarii, Decada ONU a Educatiei pentru Dezvoltare Durabila si Programul de Actiune Globala post-2015, abordarea proiectului Eschool4s – Educatie pentru Sustenabilitate in Regiunea Dunarii este sa creeze o platforma virtuala inovatoare pentru a incuraja schimbul si cooperarea regionala.

Concret, Eschool4s dezvolta, testeaza si disemineaza un concept interactiv de predare si invatare pentru elevii de gimnaziu care sa acopere teme transfrontaliere din domeniul dezvoltarii sustenabile si integrarii europene. Un instrument de baza este platforma de invatamant online MOODLE. Pentru mai multe informatii vizitati www.eschool4s.eu.

Editia e doua a Conferintei Anuale a Proiectului a avut loc in data de 4 noiembrie 2015 la Colegiul din Nyiregyhaza, in estul Ungariei, locul unde isi are sediul unul dintre partenerii proiectului. Programul conferintei a urmarit doua scopuri – prezentarea stadiului in care se afla proiectul si interventii ale expertilor maghiari pe subiecte legate de proiect.

Proiectul incheie cel de-al doilea an de implementare. In aceasta perioada cateva borne au fost atinse cu succes si au fost prezentate in timpul conferintei: platforma Moodle si materialele de e-learning despre sustenabilitate au fost create iar trainingul profesorilor a fost implementat.Faza pilot de testare a “claselor virtuale” cu profesori si studenti va incepe in curand.

Temele discutate cu expertii invitati au acoperit printre altele, modalitati inovatoare de abordare a sustenabilitatii in formarea cadrelor didactice si provocari de formare ale cadrelor didactice in contextul european. Expertii au subliniat importanta consolidarii competentelor lingvistice in limba engleza si a calitatii prin crearea de retele, cum ar fi ENSI (Environment and School Initiatives).

ESchool4S poate afirma cu mandrie ca telurile si activitatile proiectului sunt in conformitate cu tendintele actuale in abordarile europene de predare si invatare si temele legate de sustenabilitate, TIC si competentele de limba engleza. Mai mult decat atat, conceptul didactic al eSchool4S este pe deplin aliniat cu abordarea bazata pe valoare, care este principala modalitate de a realiza schimbarea atitudinilor si sa motiveze tinerii sa isi asume responsabilitati si sa ia masuri.

Tags: No tags

Comments are closed.