Logo_Angajament pentru Clima

Angajament Pentru Climă

Obiectivul general al proiectului

Creşterea conştientizării, implicării civice şi educării cetăţenilor din România, în combaterea cauzelor şi efectelor schimbărilor climatice pe parcursul a 24 de luni. Un accent deosebit în cadrul proiectului va fi pus pe populaţia tânără care va fi cea mai afectată de efectele generate de schimbările climatice.

Obiectivele specifice ale proiectului

  1. Creșterea nivelului de conștientizare a unui număr de aproximativ 20.000 de cetăţeni dintre care aproximativ 5 000 de tineri, cu privire la cauzele şi efectele schimbărilor climatice în România, într-o perioadă de 24 luni.
  2. Creşterea gradului de educare a unui număr de 2.000 de elevi de gimnaziu şi liceu şi 200 de profesori din învăţământul gimnazial şi liceal, pentru a gândi şi acţiona în vederea promovării eforturilor de reducere a cauzelor şi efectelor schimbărilor climatice și de adaptare la acestea, întrun interval de 24 luni
  3. Îmbunătăţirea politicilor publice din educaţie privind schimbările climatice în România şi monitorizarea implementării politicilor privind schimbările climatice la nivelul factorilor de decizie intrun interval de 24 luni prin implicarea tinerilor

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de următoarele categorii :

2000 elevii de gimanziu şi liceu care vor fi instruiţi.

200 de profesori care vor fi instruiţi astfel încât să poată transmite mai departe către elevi informaţiile. Dintre aceştia, 20 profesori vor fi implicaţi direct în elaborarea unei curricule pentru gimnaziu şi liceu privind schimbările climatice şi în elaborarea politicii publice, iar 50 în activităţi educaţionale cu tinerii.

200 studenţi din cadrul SNSPA care vor participa la acţiuni educaţionale, dintre care 25 vor fi implicaţi ca voluntari în activităţile proiectului.

Publicul larg, aprox 20.000 de cetăţeni prin intermediul site-urilor web şi mass-media şi social media, vizitatori și susţinători ai organizațiilor partenere.

Parteneri: Fundația TERRA Mileniul III, Asociaţia Reper21 şi Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA)

Valoarea totală a proiectului: 219 519,35 Euro

“Angajament pentru Climă” este finanțat prin programul Active Citizens Fund, finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, şi o cofinanţare din partea partenerilor în valoare de 15.060 de euro.

Data începerii proiectului 11.04.2021
Perioada de implementare 24 luni

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *