Climate-Change

Criterii de evaluare a proiectelor de Joint Implementation dezvoltate de guvernul Olandei in Romania, Cehia si Polonia [1999]

Scopul proiectului este analizarea activitatilor de implementare a proiectelor in parteneriat (AIJ – Activities Implemented Jointly) in Centrul si Estul Europei.

Activitati:
In calitate de coordonator regional al retelei Climate Action Network pentru Europa Centrala si de Est (CANCEE), organizatia TERRA Mileniul III a elaborat raportul: „Criterii de evaluare a proiectelor de Joint Implementation dezvoltate de guvernul Olandei in Romania, Cehia si Polonia”. Raportul a fost distribuit pe lista de e-mail a retelei CANCEE, comentat, revizuit, publicat si prezentat la sesiunea COP 5 (Conference of the Parties) a Conventiei Cadru a Natiunilor Unite pentru Schimbari Climatice (UNFCCC).

De asemenea, TERRA Mileniul III a organizat seminarul „Evaluarea mecanismelor adecvate, stabilite de Protocolul de la Kyoto”, la care au fost invitati membrii CAN CEE si reprezentanti ai ONG-urilor din Romania care au desfasurat proiecte de energie, transport, agricultura si silvicultura. Seminarul a urmarit implicarea ONG-urilor din Romania in activitatile si programele CAN CEE.

Proiectul a contribuit la dezvoltarea organizatiei, la imbunatatirea lucrului in retea, precum si la intarirea capacitatii institutionale a retelei de schimbari climatice.

Perioada de desfasurare: Iunie – Decembrie 1999

Finantatorul proiectului: Climate Network Europe, Belgia

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *