autostrazi-romania

Autostrazi cu orice cost? [2004]

Perioada: mai-decembrie 2004

Scop:
Proiectul a vizat informarea publicului cu privire la implicatiile autostrazii Brasov-Bors, construita din banii publici, cu repercusiuni puternice atat la nivel de mediu inconjurator, cat si la nivel social.

Plan de actiune:
Avand in vedere problemele proiectului, respectiv insuficienta traficului ca justificare a acestei constructii, costurile foarte mari, impactul negative asupra habitatelor naturale si a patrimoniului cultural, TERRA Mileniul III s-a opus acestei investitii. Planul de actiune a avut in vizor realizarea unui raport, publicarea si distribuirea unor materiale de campanie despre ce inseamna construirea autostrazilor, care este impactul acestora si modul in care sunt folositi banii publici. Proiectul a implicat si o campanie de scrisori adresate oficialiotatilor relevante si bancilor comerciale romanesti.

Activitati:
• Elaborarea unui raport asupra proiectului;
• Campanie de protest impotriva bancii implicate in proiect;
• Elaborarea si distribuirea unor materiale de campanie (in orasele Brasov , Sighisoara, Targu Mures, Cluj-Napoca , Oradea si Bucuresti) – pliante despre ce inseamna autostrazile si pliante despre proiectul Brasov-Bors;
• Campanie media – articole in presa nationala si in cadrul forumurilor ONG;
• Campanie de scrisori catre oficialitatile relevante din Comisia Europeana si toate bancile comerciale din Romania .


 Global Green Grants Fund

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *