schimbari-climatice-copenhaga-2009

Tinerii Ambasadori impotriva schimbarilor climatice – Mesaj pentru Copenhaga [2009]

Proiectul „Tinerii Ambasadori impotriva schimbarilor climatice – Mesaj pentru Copenhaga”, derulat de Fundatia TERRA Mileniul III in parteneriat cu Asociatia ALMA-RO si sustinut financiar de Ambasada Danemarcei la Bucuresti, reprezinta o incercare de a creste gradul de initiativa si constientizare in randul elevilor din clasele V-VIII in ceea ce priveste amenintarea schimbarilor climatice.

In cadrul acestui proiect, ce se desfasoara in perioada februarie – iulie 2009, are loc si concursul de campanii de constientizare realizate de elevi – „Tinerii Ambasadori impotriva schimbarilor climatice”, cu sprijinul Retelei de Actiune pentru Clima–Romania (RAC-RO), al Didactica Publishing House si al cotidianului Jurnalul National.

Concursul “Tineri Ambasadori impotriva schimbarilor climatice” ce vizeaza elevi din clasele V-VIII, se afla la a doua editie, prima desfasurandu-se in 2008, in parteneriat cu Ambasada Britanica la Bucuresti. Prima editie s-a bucurat de un real succes in randul tinerilor, un numar de peste 200 de aplicatii sosind din 22 de judete ale Romaniei. Din juriu au facut parte reprezentanti ai Ministerului Mediului si ai Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Tinand cont de aceasta experienta si de desfasurarea Conferintei Natiunilor Unite asupra Schimbarilor Climatice COP15 ce va avea loc in decembrie 2009, la Copenhaga, venim in intampinarea acestor evenimente cu o noua editie a concursului, acordandu-le tinerilor sansa de a transmite mesaje oficialilor ce vor participa la Summit-ul COP15 si vor lua decizii cu privire la modul de implicare a Romaniei in combaterea schimbarilor climatice.

Perioada de desfasurare: februarie-august 2009

Finantator: Ambasada Danemarcei la Bucuresti

Tags: No tags

Comments are closed.