cooperation

Inovare si Noi Instrumente pentru Imbunatatirea Calitatii Vietii (INTEL) [2010-2011]

 

cooperation Proiectul s-a bazat pe cooperarea a 4 parteneri europeni (din Italia, Belgia, Slovenia si Romania). Scopul proietului a fost de a oferi cetatenilor si organizatiilor neguvernamentale sansa sa dezbata cele mai importante subiecte legate de ecologie si mediu pentru a promova un stil de viata care sa incurajeze coeziunea sociala si dezvoltarea durabila, acordand o atentie sporita oamenilor aflati in situatii dezavantajate.

Instrumentele promovate produc atat avantaje la nivel individual, cat si colectiv. Cateva exemple sunt: grupuri de solidaritate pentru realizarea de investitii, agricultura realizata in comunitate, car-sharing si carpooling pentru incurajarea traficului durabil, bio-constructiile. Fiecare partener a fost responsabil de organizarea unui seminar pe o tema care sa faciliteze incluziunea sociala si dezvoltarea durabila la nivel local.

Contributia Fundatiei Terra Mileniul III a constat in organizarea unui seminar in comuna Vlad Tepes pe tema utilizarii durabile a biomasei si a valorificãrii surselor regenerabile ce se regasesc la nivel local. Seminarul a reunit parteneri din Italia, Slovenia, Bulgaria, Romania si alaturi de localnici si alti invitati din alte tari care au aflat mai multe despre experienta si potentialul Romaniei in utilizarea energiei regenerabile.

Unul dintre scopurile seminarului a fost acela de a incuraja dezbaterea si schimbul de bune practici intre cetatenii de diverse nationalitati, practici noi si inovative dezvoltate de comunitati locale si care promoveaza dezvoltarea durabila, in cazul de fata utilizarea in Vlad Tepes a paielor procesate drept combustibil. Proiectul aduce suplimentar schimbul de experiente intre organizatiile si tarile partenere.

Coordonator:  Cooperativa Social Insieme (Italia)

Finantator: Programul Europe for Citizens

Perioada de implementare: 1 septembrie 2010 – 31 august 2011

*INTEL este o continuare a proiectului „Re-Life”, finantat de Programul Europa pentru Cetateni in 2008, recompensat cu Premiul „Golden Stars” in 2009.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *