tepten-info-ro

Portalul produselor eficiente energetic „www.topten.info.ro” – [2010]

Scop: promovarea portalului www.topten.info.ro in vederea constientizarii populatiei privind beneficiile utilizarii eficiente a resurselor energetice, conducand la cresterea traficului de accesare a website-ului www.topten.info.ro.

Obiectiv: cresterea gradului de constientizare a cetatenilor cu privire la eficienta energetica a echipamentelor electrice si electrocasnice.

Activitati:
– promovarea portal;
– comunicare si informare catre grupurile tinta si mass media;
– activitati de comunicare cu vanzatorii (retail) de echipamente electrice si electrocasnice;
– organizarea de evenimente cu factorii interesati – informare si/sau training (exclusiv cheltuieli organizare).

Grupul tinta: publicul larg.

Pe piata din tara noastra exista un numar semnificativ de aparate electrocasnice care, in cadrul aceleiasi grupe de produse, furnizeaza servicii echivalente, dar au consumuri de energie diferite. In prezent pentru a decide achizitia unui produs consumatorul nu are posibilitatea de a compara, in functie de mai multe criterii (intre care cele privind eficienta energeticã si costurile pentru energie pe ciclul de viata au o importanta deosebita) si in consecinta pretul devine singurul element de decizie. De aici rezulta importanta constientizarii potentialului cumparator cu privire la avantajele optiunii pentru produse de inalta eficientã energetica. Se realizeaza astfel reducerea costurilor proprii cu electricitatea si suplimentar economii de energie primara care implicit conduc la diminuarea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Website-ul vizeaza prezentarea in mod prietenos a unei ierarhizari din punct de vedere al eficientei energetice a produselor electrice si electronice disponibile pe piata romaneasca. Printr-un simplu click se pot obtine informatii detaliate despre cele mai performante aparate, incluzand caracteristici functionale, imagini, preturi, costuri medii pe ciclul de viata al produsului, informatii legislative de ultimã orã precum si recomandãri privind achizitia, utilizarea, întretinerea si reciclarea acestora. Eficienta energeticã este criteriul major de ierarhizare.

Perioada de implementare: 15 septembrie 2010 – 31 decembrie 2010.

Contract cu ICEMENERG in cadrul programului Intelligent Energy for Europe.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *