coperta_brosura_ro

Adaptarea la Schimbarile Climatice [2010 – 2011]

Prin intermediul acestui proiect ne-am propus sa abordam grupurile de public nefamiliarizate cu tema schimbarilor climatice si sa le oferim informatii cu privire la adaptarea la acest fenomen.

In cadrul acestui proiect, Fundatia TERRA Mileniul III foloseste o abordare de jos in sus in ceea ce priveste subiectul combaterii schimbarilor climatice si transmiterea mesajului catre publicul larg. Am combinat metodele traditionale de informare si constientizare (pliante, brosuri, seminarii) cu cele multimedia (film, expozitie foto).

Activitatile derulate in cadrul proiectului au fost de doua tipuri:

  • documentare (brosuri, film si fotografii cu si despre impactul si efectele schimbarilor climatice in România);
  • diseminare (retele nationale si internationale, seminarii, caravana cu filme, evenimente in scoli, retele de socializare, pagini web, mass-media) din perspectiva perceptiei populatiei cu privire la acest subiect.

In parteneriat cu Asociatia TERRA Incognita din Cluj am realizat primul film documentar despre fenomenul schimbarilor climatice din Romania – „Plus 2 Celsius”. De asemenea, impreuna cu o echipa de 4 tineri jurnalisti voluntari, am initiat o cercetare de teren care sa adune date despre modul in care percep oamenii schimbarile climatice si cum incearca sa se adapteze la ele. In plus, a fost o brosura care ilustreaza perceptia privind schimbãrile climatice si modul de adaptare la acest fenomen in Romania. Materialele au fost diseminate prin intermediul partenerilor nostri din RAC- RO.

Public tinta:  autoritatile locale; autoritatile nationale; comunitatea ONG-urilor din Romania si din Europa; comunitatile virtuale nationale si internationale constiente de efectele schimbarilor climatice.
Partener: RAC – RO
Finantator: The Minor Foundation for Major Challenges
Perioada de implementare: august 2010 – iulie 2011

Gasiti mai multe informatii despre documentarul Plus 2 Celsius in comunicatul de presa.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *