(new)

Transformarea deseurilor civilizatiei in operă de artă – fara frontiere [2010]

Proiectul a fost unul international, cultural-ecologic al Galeriei Culturale de Arta ” Belaia Losadi” din Rusia si a fost finantat de Agentia Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internationala si Fondul German Marshall (Fondul Regional al Colaborarilor din zona Marii Negre Black Sea Trust).

Obiectivul proiectului a fost acela de a uni fortele, posibilitatile si talentul maestrilor din intreaga lume pentru a invinge problemele ecologice ale civilizatiei moderne si a nu permite ca planeta noastra sa se transforme intr-o groapa de gunoi. Implicarea TERRA Mileniul III in acest proiect a constat in organizarea si promovarea unei expozitii la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti. Toate exponatele i-au apartinut Ninei Nichiforova, organizatoarea si creatoarea de arta a Galeriei Belaia Losadi din Rusia, orasul Ghelendjik, unde toate exponatele sunt realizate din acele obiecte pe care, in viata de zi cu zi, le consideram gunoaie.

Expozitia a avut loc în perioada 18-29 octombrie 2010.

De ce ne-am implicat in acest proiect? Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca deseurile, desi nu sunt in topul sectoarelor generatoare de emisii (precum transportul sau producerea energiei), contribuie semnificativ la cresterea gazelor cu efect de sera din atmosfera. O data cu imbutatatirea stilului de viata , am produs tot mai multe deseuri. Dintre acestea doar mai putin de un sfert sunt deseuri ce nu pot fi reciclate, valorificate sau reutilizate. Practic, doar acelea ar trebui sa ajunga la groapa de gunoi. In realitate, lucrurile nu functioneaza asa iar noi, prin aceasta expozitie, am dorit sa tragem un semnal de alarma privind reciclarea materialelor.

Perioada de desfãsurare: septembrie 2010 – noiembrie 2010

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *