topten

Portalul produselor eficiente energetic „www.topten.info.ro” [2011]

Scop: Promovarea portalului www.topten.info.ro cu scopul informarii populatiei in legatura cu beneficiile eficientei energetice a produselor.

Obiectiv: Cresterea gradului de constientizare a cetatenilor cu privire la eficienta energetica a echipamentelor electrice si electrocasnice.

Activitati:
– Comunicare pe diverse canale, inclusiv retele de socializare
– Diseminarea de materiale de informare realizate de/cu ICEMENERG pentru diverse grupuri tinta (media, publicatii diverse)
– Organizarea de actiuni de promovare a portalului www.topten.info.ro in magazine
– Organizarea de evenimente cu factorii interesati – informare si/sau training

Pe piata din tara noastra exista un numar semnificativ de aparate electrocasnice care, in cadrul aceleiasi grupe de produse, furnizează servicii echivalente, dar au consumuri de energie diferite. In prezent, pentru a decide achizitia unui produs, consumatorul nu are posibilitatea de a compara, in functie de mai multe criterii (intre care cele privind eficienta energetica si costurile pentru energie pe ciclul de viata au o importanta deosebita) si in consecinta pretul devine singurul element de decizie. De aici rezulta importanta constientizarii potentialului cumparator cu privire la avantajele optiunii pentru produse de inalta eficienta energetica. Se realizeaza astfel reducerea costurilor proprii cu electricitatea si suplimentar economii de energie primara care implicit conduc la diminuarea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Website-ul vizeaza prezentarea in mod prietenos a unei ierarhizari din punct de vedere al eficientei energetice a produselor electrice si electronice disponibile pe piata romaneasca. Printr-un simplu click se pot obtine informatii detaliate despre cele mai performante aparate, incluzand caracteristici functionale, imagini, preturi, costuri medii pe ciclul de viata al produsului, informatii legislative de ultima ora precum si recomandari privind achizitia, utilizarea, intretinerea si reciclarea acestora. Eficienta energetica este criteriul major de ierarhizare.

Perioada: februarie – decembrie 2011

Contract cu ICEMENERG in cadrul Programului Intelligent Energy for Europe.

Tags: No tags

Comments are closed.