managementul_padurii_educatie

Educatie pentru management sustenabil si responsabil al padurilor lumii [2011-2014]

Scopul proiectului:
– Sa contribuie la diseminarea practicilor de educatiei pentru dezvoltare sustenabila catre marele public, cu precadere publicul tanar;
– Sa contribuie la diseminarea modalitatilor consum sustenabil si echitabil a resurselor forestiere;
– Sa contribuie la obtinerea sustinerii publice pentru a actiona impotriva saraciei si pentru relatii mai echitabile intre state.

Obiectivul specific este de a sensibiliza si mobiliza oamenii catre un management global sustenabil al padurilor si un uz si consum responsabil al resurselor forestiere de catre grupurile tinta ale proiectului in 19 orase europene: Florenta, Bologna, Torino, Genova, Ferrara, Verona, Cagliari, Perugia (Italia), Bucuresti, Sinaia, Targu Mures, Sovata, Moreni (Romania), La Valletta (Malta), Łódź, Warszawa, Krakow (Polonia), Valencia, Castellon de la Plana (Spania).

Grupuri tinta ale proiectului: elevi; profesori; scoli gimnaziale (entitati educationale); autoritatile locale si autoritatile parcurilor; intreprinderi si targuri de profil; traineri si educatori profesionisti; ONGuri/Organizatii ale Societatii Civile; cetateni/consumatori.

Activitati principale:
– Duplicarea si multiplicarea unui pachet multimedia, informational si educational despre utilizarea si consumul responsabil si sustenabil al padurilor;
– Cursuri rezidentiale de training si activitati educationale bazate pe aplicarea pachetului in Italia, Spania, Romania, Malta, Polonia;
– Stabilirea unei retele internationale intre grupurile tinta;
– Vizite la schimb intre 24 de scoli europene;
– Conferinte internationale pe tema managementului sustenabil al Padurilor Lumii (Italia, Polonia si Romania);
– Organizarea unei expozitii interactive multimedia pe tema Padurilor lumii;
– Campanie de comunicare sociala;
– Birou de consultanta virtual pentru intreprinderi, autoritati publice, ONGuri.

Rezultate estimate:
1. Intreaga populatie scolarizata a celor 24 de scoli generale europene direct implicate este informata, sensibilizata si mobilizata pe tema consumului resurselor forestiere.
2. O unica retea internationala de experienta si de bune practici de utilizare responsabila a resurselor forestiere este institutionalizata in scoliile gimnaziale europene, ONG-uri/OSC-uri, autoritatile parcurilor, autoritatile locale si intreprinderile publice si private certificate.
3. Cetatenii/consumatorii a 19 orase europene sunt informati despre posibilitatile de gestionare sustenabila a resurselor forestiere in lume.

Perioada de implementare: mai 2011 – aprilie 2014 (36 de luni)
Coordonator: COSPE – Cooperazione per lo Sviluppo dei Paesi Emergenti
Parteneri: Comunità Impegno Servizio Volontariato (CISV), Gruppo di Volontariato Civile (GVC), Asociatia ALMA-RO, Fundatia TERRA Mileniul III, Asociatia RHODODENDRON, Alliance of Association Polish Green Network, ACSUR LAS SEGOVIAS, KOPIN
Parteneri Asociati: PEFC Italia, NepCon Poland
Finantator: EuropeAid

Website: www.forestintheworld.org

Descarca brosura „Cu un copac nu faci padure” in format pdf

Tags: No tags

Comments are closed.