intreaga

Plus 2 Celsius, primul film despre schimbarile climatice in Romania

Fundatia Terra Mileniul III va invita luni, 19 septembrie 2011, ora 19.00, la Centrul Ceh din Bucuresti, la lansarea primului film documentar despre adaptarea la schimbarile climatice in Romania, „Plus2Celsius”, in regia lui Gabor Xantus si Aron Xantus.

Ce sunt schimbarile climatice si cum se fac simtite in tara noastra? Pe cine afecteaza? Cum ne putem apara de astfel de fenomene? Pot fi o amenintare, sau sunt un stadiu in evolutia Terrei? – sunt cateva dintre intrebarile la care filmul raspunde prin vocile specialisti climatologi, dar si ale oamenilor obisnuiti, ce resimt zi de zi influentele climei.

Printre specialistii ce vor fi prezenti la proiectie se numara Dr. Roxana Bojariu – expert IPCC in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) si Dr. Elena Mateescu – sef serviciu Agrometeorologie (ANM).

Documentarul a fost realizat in cadrul proiectului „Adaptarea la schimbarile climatice, in parteneriat cu Reteaua de Actiune pentru Clima Romania (RAC RO) si cu sprijinul financiar al Minor Foundation.

Adaptarea la schimbarile climatice nu a fost pana in prezent abordata in niciun fel in sfera publica din Romania, cu toate ca efectele acestui fenomen sunt deja vizibile: desertificare in sudul tarii, migratia unor specii in nord si inundatii distrugatoare ce alterneaza cu perioade de seceta extrema. Astfel de fenomene nu sunt insa prezentate ca o consecinta a modificarii climei, motiv pentru care oamenii nu stiu cum se pot apara.

Evenimentul va avea loc la Centrul Ceh din Bucuresti, situat in strada Ion Ghica nr. 11 (langa Biserica Rusa), sector 3, Bucuresti.

Pana atunci, va invitam sa urmariti trailerul documentarului.

Comments are closed.