Terra Mileniul III premiata de Institutul European din Romania

Fundatia TERRA Mileniul III a fost premiata ieri, in cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor de Excelenta oferite de Institutul European din Romania (IER). Evenimentul s-a desfasurat in cadrul conferintei Guvernanta economica europeana: locul si rolul politicilor publice, organizata de IER, in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

A doua a editie a Premiilor de Excelenta IER s-a desfasurat in cadrul Anului european al voluntariatului si a fost dedicata organizatiilor neguvernamentale cu activitate in promovarea spiritului si valorilor europene in randul publicului din Romania. Anul trecut, premiile au fost decernate jurnalistilor din domeniul afacerilor europene.

In vederea stabilirii castigatorilor s-a realizat o analiza a societatii civile romanesti implicate in proiecte cu valoare europeana. Au fost avute in vedere peste 60 de organizatii. Cele doua componente esentiale luate in consideratie au fost voluntariatul si politicile publice, iar domeniile de interventie ale organizatiilor vizate: drepturile fundamentale, democratia participativa, incluziunea sociala, educatia si protectia mediului.

Criteriile folosite in evaluarea organizatiilor au fost: istoric, vizibilitate, credibilitate, parteneriate interne, parteneriate externe si dimensiunea europeana.

Anul acesta, Premiile de excelenta IER au fost acordate anul acesta unui numar de 14 organizatii neguvernamentale. Acestea sunt:
– A.N.P.C.P.P.S. (Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania)
– AIESEC
– Asocitia Pro Democratia
– Fundatia TERRA Mileniul III
– Centrul Roman pentru Politici Europene
– Fundatia Paneuropa
– Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile
– Institutul European pentru Democratie Participativa QVORUM
– Junior Achievement
– Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania
– Pro Vobis
– Salvati copiii!
– Societatea Academica din Romania
– World Vision

Comments are closed.