maratonuuuul

Au inceput inscrierile la Maratonul Dezvoltarii Durabile!

TERRA Mileniul III deschide inscrierile pentru Scoala de vara ”Maratonul Dezvoltarii Durabile”. Tabara va avea loc in perioada 2-8 septembrie, in Satul Prunilor, comuna Pietrosita, judetul Dambovita si se adreseaza studentilor la: Jurnalism, Agronomie, Relatii publice, Comunicare, Stiinte Politice si Administrative.

Inscrierile au loc pana in 24 august 2012, pe baza completarii unui formular, ce trebuie trimis pe adresa de email: scoaladevara@terramileniultrei.ro. Formularul de inscriere poate fi descarcat de aici.

Selectia participantilor se va face in ordinea primirii formularelor de inscriere, pe baza motivatiei fiecarui participant si respectand o distributie proportionala reprezentativa fiecarei facultati. Lista finala a celor 30 de participanti va fi anuntata in data de 28 august 2012.

MODULE DE INSTRUIRE

Scopul scolii de vara este sa aduca in atentia studentilor notiuni precum politici publice de mediu si dezvoltare – internationale, europene si nationale. Ne propunem ca sesiunile de instruire sa genereze dezbateri pe teme precum transportul durabil, biocombustibili, managementul durabil al deseurilor, accesul la energie, schimbari climatice si protectia padurilor .

Structura taberei consta in 6 module de instruire derulate in paralel, de cate 2 traineri. Sesiunile de instruire, zilnic intre orele 10:00-13:30 si 15:00-17:00, vor clarifica aspectele privind fenomenul schimbarilor climatice in relatie cu urmatoarele domenii: energie, transport, biodiversitate, deseuri si paduri.

  1. Modul de instruire I – Politici de mediu si dezvoltare
  2. Modul de instruire II – Schimbari climatice si energie
  3. Modul de instruire III – Biocombustibili (culturi specifice Romaniei, proces tehnologic, ciclul de carbon, impactul de mediu al culturilor energetice)
  4. Modul de instruire IV – Managementul deseurilor din perspectiva schimbarilor climatice si dezvoltarii
  5. Modul de instruire V – Transport durabil
  6. Modul de instruire VI – Protectia padurilor

In plus fata de sesiunile de intruire, zilnic vor avea loc sesiuni demonstrative, sesiuni de comunicare si analiza de situatie, proiectii de filme la finalul carora vor fi discutii generate de respectivele documentare, activitati specifice de team-building si invitati surpriza.

UNDE?

Locul: Satul Prunilor, comuna Pietrosita, jud. Dambovita. La mai puțin de 20 de kilometri de Sinaia, pe un varf de deal linistit, departe de zgomotul si poluarea din oras, locul perfect pentru a impartasi idei si strategii pentru a organiza si scrie despre campanii pe teme de mediu si sociale.

Cazarea: Complexul Satul Prunilor dispune de 7 vile luxoase identice ca structura, in care pot fi cazate maximum 6 persoane. In fiecare vila exista 3 dormitoare cu baie proprie, situate la etaj si un living spațios la parter. Mai multe informatii despre complexul Satul Prunilor aici.

Masa: Organizatorii Școlii de vara asigura pranzul si cina. Pentru micul-dejun, participantilor li se pun la dispoziție toate resursele necesare (atat alimente, cat si bucatariile vilelor complet utilate). Ca parte a procesului de team-building, participantii vor fi responsabili pentru pregatirea mesei de dimineata.

Costurile scolii de vara (cazare si masa) sunt suportate de Fundatia TERRA Mileniul III si Asociatia ALMA-RO in cadrul proiectului Energizing Development, finantat de Comisia Europeana prin programul EuropeAid si co-finantat de Ecorom Ambalaje S.A.

Costurile de transport vor fi suportate de participanti. Organizatorii pun la dispozitie un microbuz pentru transfer pe rutele:

Gara Sinaia – Satul Prunilor, pe 2 septembrie intre orele 13:00 – 16:00 si

Satul Prunilor – Gara Sinaia, pe 8 septembrie intre orele 11:00 – 13:00.

Se percepe o taxa de participare de 100 RON pentru studenti, din care organizatorii vor asigura transportul si cazarea trainerilor si invitatilor.

Formularul de inscriere este disponibil aici.

 

Comments are closed.