Dezbatere: Prioritatile de mediu din programele partidelor politice

Fundatia Terra Mileniul III si Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis va invita marti, 6 noiembrie 2012, la dezbaterea cu tema ”Bilantul de mediu 2008-2012. Cu cine votam la alegerile din Decembrie 2012?”, in cadrul careia vor fi prezentate rezultatele cercetarii Votul Verde 2008-2012 precum si cele ale analizei ofertelor electorale ale partidelor politice pentru alegerile parlamentare 2012.

Evenimentul va avea loc incepand cu orele 11:00, la The Institute, str. Stirbei Voda, nr. 104-106 (vizavi de sediul DNA).

Dezbaterea va reuni reprezentanti ai partidelor politice, parlamentari actuali sau candidati, membri ai organizatiilor societatii civile si mass-media, si va urmari sa raspunda la intrebari precum:

 

  • Care sunt cei mai verzi parlamentari si care sunt cei care voteaza distrugerea mediului?
  • Cat de activ este Parlamentul Romaniei in promovarea unei legislatii coerente si eficiente pentru protejarea mediului?
  • Cat de importanta este calitatea mediului intre prioritatile partidelor politice din Romania si cum se reflecta aceasta in programele politice electorale puse la dispozitia cetatenilor?

 

Ajuns la a patra editie, Votul Verde este un proiect prin care experti din cele mai importante organizatii neguvernamentale de mediu din Romania analizeaza propunerile legislative votate in plenul Camerei Deputatilor in fiecare an si evalueaza, in acelasi timp, activitatea parlamentara cu impact asupra mediului. Astfel, fiecare deputat primește un punctaj in functie de felul in care a votat legile cu impact asupra mediului. In acest an am pregatit atat o analiza pentru cele doua sesiuni legislative care s-au incheiat in iunie 2012 cat și o retrospectiva a patru ani de mandat parlamentar. Pentru rezultatele din anii precedenti consultati www.votulverde.ro .

Inca din anul 2000, TERRA Mileniul III analizeaza componenta de mediu a ofertelor electorale ale partidelor politice inscrise in cursa electorala. Analiza platformelor program ale partidelor politice din Romania pentru alegerile din anul 2012, realizata in cadrul proiectului „Restart – pentru o dezvoltare durabila” finantat de Fundatia pentru Parteneriat si CEE Trust, are ca scop fundamentarea unor recomandari de politici publice verzi. Analiza ofertelor din 2008 poate fi consultata aici.

Comments are closed.