ID-10057166

Parteneri pentru Politici Publice in contextul Strategiei Europa 2020

Fundatia Terra Mileniul III anunta inceperea proiectului ”Parteneri pentru Politici Publice: Imbunatatirea Capacitatii de Colaborare a ONG-urilor cu Administratia Publica in contextul Strategiei Europa 2020”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational ”Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013”.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea capacitatii de colaborare a organizatiilor neguvernamentale cu autoritatile publice in vederea implementarii politicilor publice in linie cu Strategia Europa 2020. Scopul proiectului este cresterea nivelului de expertiza al organizațiilor partenere in domeniul managementului politicilor publice in vederea participarii acestora in consiliile de conducere sau in structuri consultative existente la nivelul autoritatilor publice.

Principalele activitati ale proiectului sunt: sustinerea unui curs de politici publice pentru personalul si voluntarii organizatiilor partenere, realizarea unui grup de lucru impreuna cu Comisia Nationala privind Schimbarile Climatice in vederea punerii in aplicare a Strategiei Europa 2020, sustinerea unui curs de Manager de Proiect, realizarea unui seminar de lansarea a grupului de lucru, realizarea unor vizite de studiu, publicarea unui ghid privind colaborarea ONG-urilor cu autoritatile in România si o conferinta nationala pentru diseminarea informatiilor din proiect.

Grupul tinta al proiectului este format din angajatii si voluntarii organizatiilor membre ale Retelei de Actiune pentru Clima România si reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale.

Prin implementarea proiectului se vor obtine urmatoarele rezultate: dezvoltarea expertizei personalului din ONG-uril prin instruirea acestuia in domeniul politicilor publice al managementului de proiect; insusirea metodelor de colaborare a autoritatilor cu societatea civila si colectarea de studii de caz de buna practica; comunicarea procedurilor de cooperare intre autoritatile publice si ONG-urile de mediu in vederea participarii comune la managementul ciclului politicilor publice de mediu. Proiectul se desfasoara pe o perioada de 12 luni.

Descarcati comunicatul integral in format pdf.

Invitatie de participare la procedura de Cerere de oferta.

Comments are closed.