impozit

2% pentru proiecte de mediu

impozit_crop
Schimbarile climatice se intampla.

Schimbarile climatice sunt marea provocare a omenirii. Sunt in jurul nostru, se intampla, chiar daca ne-am obisnuit sa le numim inundatii, secete, furtuni, canicula, topirea ghetarilor sau cresterea nivelului oceanelor. Toate acestea influenteaza natura, economia, sanatatea si bunastarea noastra.

Prin tot ceea ce facem la TERRA Mileniul III luptam pentru a imbunatati politicile din sectoarele care influenteaza clima si pentru a ajuta oamenii sa se adapteze la efectele acestui fenomen.

Sustinem trecerea de la combustibilii fosili si energia nucleara catre eficienta energetica si utilizarea surselor regenerabile de energie, de la transportul auto catre forme de transport durabil si nepoluant, de la produse si consumuri nesustenabile catre noi tehnologii si produse prietenoase cu mediul.

Astfel de masuri incurajeaza trecerea economiei romanesti intr-o etapa noua, a sustenabilitatii si ofera garantia unui mediu mai curat si mai sanatos.

Redirectioneaza 2% din impozit! 

Ai posibilitatea sa alegi destinatia a 2% din impozitul pe care il platesti statului luna de luna catre o organizatie neguvernamentala. Redirectionand 2% catre o organizatie in care ai incredere, te asiguri ca o parte din banii tai vor fi folositi pentru cauzele in care crezi.

Tot ce trebuie sa faci este sa completezi Formularul 230 (daca esti salariat), sau Formularul 200 (daca esti PFA, sau dispui de alte tipuri de venituri). Redirectionarea este gratuita, adica nu duce la nici o cheltuiala suplimentara. Suma corespunzatoare NU reprezinta o sponsorizare sau o donatie, ci este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean catre sectorul neguvernamental.

De ce sa directionezi 2% catre TERRA III?

Pentru ca:

Cum se completeaza formularele:

writingPentru a redirectiona 2% din impozitul d-voastra catre o organizatie este suficient sa completati datele de identificare la punctul I din formular si sa bifati casuta corespunzatoare la punctul II.  Suma ce revine redirectionarii va fi ulterior calculata de catre organul fiscal. Punctul III se lasa necompletat.

Formularul trebuie datat si semnat si…e gata! Nu ramane decat sa-l trimiteti la registratura administratiei financiare prin posta – cu scrisoare recomandata, sau personal, pana la data de 25 mai 2013.

Puteti descarca formularele completate cu datele fundatiei de aici:

Formularul 230
Formularul 200

Va multumim!

Echipa TERRA Mileniul III

Comments are closed.