concurs

Concursul “Implica-te. Salveaza padurile!” si-a desemnat finalistii!

Prima etapa a competitiei europene “Implica-te. Salveaza Padurile!” si-a desemnat finalistii. Cele 6 echipe de elevi vor merge in etapa urmatoare, iar lucrarile vor fi publicate pe site-ul proiectului www.forestintheworld.org. Doua dintre ele vor fi alese castigatoare in baza votului unui juriu international, format din profesionisti independenti cu experienta in domeniul educatiei pentru dezvoltare, comunicare, management social si de mediu.

Valoarea premiului este de 250 euro, pentru fiecare sectiune de varsta, suma ce va fi folosita pentru a implementa activitatile din cadrul campaniei de comunicare concepute de elevi. Castigatorii competitiei vor fi anuntati in data de 30 mai, 2013. Premiile vor fi acordate pentru fiecare tara din competitie: Italia Malta, Polonia, Romania si Spania.

ECHIPE FINALISTE

Gimnaziu

Scoala gimnaziala „George Enescu”, Moinesti – campania  “We care!” (desen)we care
Scoala gimnaziala nr. 146 I.G. Duca, Bucuresti – campania “Cheerful in the forest!” (fotografie)
2. cheerful in the forest project
Palatul Copiilor Targoviste – Clubul Copiilor Moreni, Moreni – campania “Save the forests!” (blog)
 3. save the forests project

 

Liceu

Colegiul Tehnic „Traian”, Bucuresti – campania “Geographica Traian” (blog)

4. traian

Colegiul Economic “Ion Ghica”, Bacau – campania “You can also do it!” (desen)

5.

Liceul teoretic Ovidius, Constanta – campania “Happy tree friends!” (video)

Competitia la nivel national a avut loc in perioada 15 ianuarie – 15 aprilie 2013, pentru doua categorii : gimnaziu si liceu. In cadrul acesteia, echipe de minimum patru elevi si un profesor coordonator au intocmit un produs de comunicare sociala: fotografii, filme, desene, colaje, un blog, sau o combinatie din cele patru. Lucrarea trebuia sa demonstreze modul in care echipa doreste sa se implice in conservarea, protejarea, salvarea padurilor.

Implica-te. Salveaza Padurile!” este un concurs european de bune practici pentru consumul responsabil al resurselor forestiere, dedicat elevilor de gimnaziu si liceu, organizat în cadrul proiectului “Educatie pentru management sustenabil si responsabil al padurilor lumii”.

Concursul este finantat de mai multe organizatii neguvernamentale din Europa, CISV, COSPE, GVC din Italia, Fundatia TERRA Mileniul III,  Asociatia Alma-Ro si Asociatia Rhododendron din Romania, Polish Green Network  din Pollonia, si ACSUR Las Segovias din Spania, KOPIN din Malta.

Comments are closed.