ID-10057166

INVITATIE – Seminar „Parteneriat pentru implementarea Strategiei Europa 2020”

sigle

Studiu de caz

Viitoarea perioada de programare a fondurilor europene 2014 – 2020

si obligatiile Romaniei privind schimbarile climatice

 

barrosoEuropa 2020 reprezinta strategia UE de crestere economica pentru urmatorii zece ani. Intr-o lume aflata in permanenta schimbare, UE doreste sa devina o economie inteligenta, durabila si favorabila incluziunii. Aceste trei prioritati se sprijina reciproc si sunt in masura sa ajute UE si statele membre sa obtina un nivel ridicat de ocupare a fortei de munca, de productivitate si de coeziune sociala.

Jose Manuel Barroso
Presedintele Comisiei Europene

 

Fundatia TERRA Mileniul III, impreuna cu Federatia Reteaua de Actiune pentru Clima din Romania (RAC-RO), va invita la seminarul Parteneriat pentru implementarea Strategiei Europa 2020”, organizat in cadrul proiectului „Parteneri pentru Politici Publice: Imbunatatirea Capacitatii de Colaborare a ONG-urilor  cu Administratia Publica in contextul Strategiei Europa 2020”, proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013.

Evenimentul va avea loc in Bucuresti, in data de 11 iulie 2013, incepand cu ora 9.00, la Hotel Ambasador, din Bd. Magheru nr. 8-10.

Seminarul isi propune sa contribuie la dezvoltarea unui parteneriat viabil intre autoritatile publice si societatea civila din Romania pentru indeplinirea obiectivelor strategiei Europa 2020.

Politicile de crestere economica si creare de locuri de munca necesita asumarea responsabilitatii la cel mai inalt nivel politic si mobilizarea tuturor partilor interesate din Europa. In acest context, parteneriatul este un element-cheie pentru indeplinirea obiectivelor strategiei Europa 2020. Conform propunerilor Comisiei Europene, pentru fiecare program de finantare, statele membre au obligatia de a incheia parteneriate cu autoritati publice competente, parteneri economici si sociali, precum si organisme care reprezinta societatea civila, inclusiv parteneri in domeniul protectiei mediului, organizatii neguvernamentale si organisme insarcinate cu promovarea egalitatii si nediscriminarii*.

In cadrul evenimentului, reprezentantii autoritatilor publice si ai organizatiilor neguvernamentale vor cauta impreuna raspunsuri la urmatoarele intrebari:

  • Cum raspunde Acordul de Parteneriat incheiat de Romania obiectivelor Strategiei Europa 2020?
  • Cum isi va indeplini Romania obiectivele privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, adaptarea la schimbarile climatice si utilizarea durabila a resurselor?
  • Cum putem cheltui eficient fondurile europene in perioada 2014 – 2020, astfel incat sa atingem obiectivele de mediu si dezvoltare durabila?
  • Cum se manifesta principiul parteneriatului? Cum poate fi implicata mai eficient societatea civila in procesul de luare a deciziilor?

 

In numele echipei de management,

Lavinia Andrei,
Presedinte TERRA Mileniul III

Invitatie seminar
Agenda seminar

*Principiul parteneriatului – Document de lucru al Comisiei Europene

Foto: english.people.com

Comments are closed.