elections-2014

Winning over the member states on European transport issues [2013-2014]

Obiectivul general al proiectului este de a contribui la reducere emisiilor de GES – la nivel national si european – in transporturi, in general, si in sectorul de automobile si combustibili, in special. Acest obiectiv va fi atins prin consolidarea capacitatii de lobby a Terra Mileniul III si prin stabilirea unei retele de parteneri si parti interesate, cu scopul de a influenta deciziile politice pentru un transport durabil.

Proiectul isi propune sa contribuie la obiectivele Federatiei Transport&Environment (T&E) privind politicile de transpor europene in domeniile  calitatatii carburantilor, autovehiculelor si emisiilor de CO2 si alegerilor europene, prin consolidarea capacitatii de advocacy si a influentei ONG-urilor nationale asupra Consiliului European, ministrilor nationali si Parlamentului European.

Proiectul este structurat in 3 domenii de interes:

1. Calitatea Carburantilor (Biocombustibili / Combustibili neconventionali)
  • Implicarea factorilor decizionali in policiticile privind biocombutibilii si combustibilii fosili neconventionali la nivel national si european
  • Infleuntarea politicilor publice nationale in domeniul calitatii carburantilor (nisipuri bituminoase / ILUC)
  • Cresterea nivelului de constientizare la nivel national si promvarea in media a impactului combustibililor poluanti si ILUC il au asupra schimbarilor climatice.

 

2. Autovehicule / Emisii de CO2 (dezbaterea tintei pentru 2025)
  • Influentarea politicilor nationale si europene privind limitele de emisii pentru autovehicule pentru anul 2020 si stabilirea unei tinte de 65gCO2/km pentru anul 2025.
  • Lobby la nivelul industriei prin cresterea constientizarii privind politicile de reducere a emisiilor
  • Cresterea constientizarii si campanie media pe subiectul limitei de emisii pentru anul 2020 si pentru stabilirea unor tinte de reuceri de emisii pentru anul 2025.

 

3. Alegerile pentru Parlamentul European 2014
  • Asumarea publica de catre candidati a temelor de mediu
  • Campanii de informare si constientizare asupra temelor de mediu relevante si a prioritatilor legislative la nivel european.

 

Perioada de implementare: 01.07.2013 – 31.06.2014

Finantator: Fundatia Europeana pentru Clima

Proiecte anterioare: Winning over the member states on European transport issues [2012-2013]

Tags: No tags

Comments are closed.