concurs

A inceput o noua editie a concursului “Implica-te. Salveaza Padurile!”

concurs

Incepem anul 2014 cu un nou concurs dedicat protectiei padurilor, la care avem bucuria sa-i invitam pe toti elevii de gimnaziu si de liceu care vor sa se implice in salvarea padurilor lumii.

Implica-te. Salveaza Padurile!” este un concurs european de bune practici pentru consumul responsabil al resurselor padurilor, la care pot participa scoli si licee din Romania, Italia, Malta, Spania si Polonia.

Participantii trebuie sa se organizeze in grupuri de cel putin 4 elevi si sa compuna un mesaj care sa reflecte necesitatea de a salva si proteja padurile. Mesajul poate fi transmis sub forma de desene, colaje, filme, fotografii, blog, sau o combinatie dintre acestea.

Concursul are doua sectiuni de varsta: gimnaziu (11 – 14 ani) si liceu (15 – 18 ani).

Cum va puteti inscrie in competitie

Pentru a intra in competitie trebuie sa parcurgeti 3 pasi simpli:
1. Va organizati in echipe de cel putin 4 elevi.
2. Realizati o lucrare sub forma de desene, colaje, filme*, fotografii, blog, sau o combinatie dintre acestea.
3. Trimiteti lucrarea (sau o fotografie a acesteia), impreuna cu Formularul de inregistrare completat, la adresa sido.istvan@yahoo.com.

Termenul limita pentru trimiterea lucrarilor si a formularelor este 23 Februarie 2014.

Premii de 250 de euro pentru echipele castigatoare

Valoarea premiului este de 250 euro, pentru fiecare sectiune de varsta, suma ce va fi folosita pentru a implementa activitatile din cadrul campaniei de comunicare.

Castigatorii vor fi anuntati in 7 aprilie, 2014, cand rezultatele concursului vor fi publicate pe site-ul: www.forestintheworld.org. Vor fi acordate 5 premii, cate unul pentru fiecare tara din competitie, Italia Malta, Polonia, Romania si Spania. Cele mai bune 6 lucrari, 3 de la sectiunea gimnaziu si 3 de la sectiunea liceu, din fiecare tara vor fi publicate pe site-ul proiectului www.forestintheworld.org.

Mesaje pentru salvarea padurilor

Lucrarile ce participa la concurs reprezinta mesajul pe care vreti sa-l transmiteti celor din jur pentru a contribui la sensibilizarea oamenilor. Pentru asta, fie ca alegeti să realizati un blog, o selectie de imagini, sau un filmulet, puteti face referire la una sau mai multe dintre urmatoarele tematici:

  • Padurile ca un bun comun al umanitatiimesaj
  • Drepturile popoarelor indigene care traiesc in paduri
  • Protectia biodiversitatii
  • Combaterea defrisarilor si schimbarilor climatice
  • Combaterea comertului ilegal de lemn
  • Consumul responsabil al produselor forestiere (de ex: hartie, lemn)
  • Padurile si dezvoltarea durabila

Formularul de inregistrare si regulamentul de participare sunt disponibile pe www.forestintheworld.org/contest.

Faceti cunostinta cu castigatorii editiei precedente si aflati ce mesaje de constientizare au elaborat pentru a salva padurile.

Concursul este organizat de mai multe organizatii neguvernamentale din Europa – CISV, COSPE, GVC din Italia, Fundatia TERRA Mileniul III, Asociaţia Alma-Ro si Asociatia Rhododendron din Romania, Polish Green Network din Polonia si ACSUR Las Segovias din Spania, KOPIN din Malta.

Succes!!!

*Filmele video trebuie incarcate pe Youtube indicand linkul in formularul de inscriere. Lungimea maxima este de 5 minute. Filmul trebuie subtitrat in limba engleza.

Comments are closed.