ENREG

Investitorii in energie regenerabila se intalnesc la Targul ENREG ENERGIA REGENERABILA

ENREGCea de-a VI-a editie a ENREG ENERGIA REGENERABILA®, cel mai mare targ din domeniul energiei regenerabile si eficientei energetice din zona de frontiera Romania-Ungaria-Serbia, va avea loc in perioada 9-11 aprilie 2014, la Expo Arad International.

Atentia investitorilor si a institutiilor in domeniu se indreapta anul acesta catre micile investitii pentru mentenanta cladirilor, unde beneficiarii directi vor fi consumatorii – persoane fizice si companii mici.

In cele 3 zile ale targului reprezentanti nationali si internationali din industrie,  politica, mass media, autoritati publice si persoane private sunt asteptati sa participe la evenimentele organizate in cadrul targului: conferinte, forumuri si workshop-uri inovative in domeniu.

Peste 50% din expozantii gazduiti de ENREG ENERGIA REGENERABILA® provin din sectorul fotovoltaic, iar ceilalti reprezinta domenii ca: hidroenergie, biogaz, iluminat cu led-uri, incalzire pe biomasa si cogenerare. La eveniment vor fi prezente companii importante din domeniu care isi vor expune produsele, serviciile si proiectele viitoare. Printre expozanti se numara compania Altius Fotovoltaic, unicul producator de panouri fotovoltaice in Romania, avand fabrica in Zona Libera Giurgiu si o capacitate de productie anuala de 30MW.

ENREG ofera universitaţilor o posibilitate unica de a-şi prezenta proiectele şi a promova activitatea lor legata de energii regenerabile, in cadrul proiectului UniStreet. Mai multe universitati din vestul Romaniei vor fi prezente la targ pentru a-si prezenta proiectele si oferta de studii viitorilor studenti.

PV Platform Romania, punctul de intalnire pentru sectorul fotovoltaic din euroregiunea Dunare-Cris-Mures-Tisa, va fi gazda conferintei si workshop-ului de 2 zile, 9-10 aprilie 2014: PV Platform Romania –  Viitorul pietei PV in Romania.

Pentru prima oara va avea loc Ziua primarilor in data de 9 aprilie 2014, in  cadrul careia primarii si ceilalti participanti din administratia publica locala pot valorifica oportunitatile si resursele folosind terenurile disponibile pentru constructia de parcuri eoliene sau fotovoltaice, materia organica produsa de   organismele vii, biogazul si biomasa, cursurile de ape, dar si reabilitarea termica a cladirilor.

O deosebita atentie se acorda si cadrului juridic in ceea ce priveste sectorul de energii regenerabile. Ziua consultantei legale reuneste: proprietari de companii, consilieri in energie, companii de consultanta, banci, producatori de energie, asociatii, cercetare si dezvoltare, dezvoltatori de proiecte cu avocati de prima clasa, activi in sectorul energiei regenerabile pe 9 aprilie 2014.

Datorita cresterii din ce in ce mai mare a importantei utilizarii iluminatului LED in toata Europa, REECO doreste sa atraga atentia asupra acestei modalitati      eficiente de iluminat si in Romania, reunind pentru prima data, la cea de-a VI-a editie a targului, toate companiile interesate, din acest domeniu, nationale cat si internationale! Forumul LED va avea loc pe 10 aprilie 2014 si este organizat de CNRI – Comitetul National Roman de Iluminat impreuna cu REECO.

O alta noutate este Forumul – Cariera in industria energetica care este organizat pe 11 aprilie 2014, cu scopul de a sprijini studentii, proaspat absolventii sau tinerii profesionisti care sunt in cautarea fie a unui loc de munca in domeniu, fie doresc sa se informeze cu privire la anumite prezentari sau proiecte sustinute de reprezentanti ale unor universitati si companii importante din domeniu sau cu privire la posibilitatea de a participa la diverse programe sau traininguri care sa ii ajute in formarea lor profesionala spre o cariera de succes in acest sector.

Pe langa acestea vor avea loc: Forumul International – Biogaz si Cogenerare in Romania; IBEF-International Business Exchange Forum; Eficienta Energetica – Calea spre Dezvoltarea Durabila. Realitati si Oportunitati; A VI-a Conferinta Nationala: Microhidrocentrale – prezent si viitor in Romania; Forumul Energia din lemn in Romania si conferinta organizata de CCIPR;

Pentru mai multe informatii despre ENREGENERGIA REGENERABILA®, puteti vizita site-ul targului www.enreg-expo.com.

Comments are closed.