ID-10061716

CURS MANAGER AL SISTEMELOR DE MANAGEMENT DE MEDIU – specializare Schimbări Climatice

ID-10061716Fundatia TERRA Mileniul III organizeaza cursul de specializare “MANAGER AL SISTEMELOR DE MANAGEMENT DE MEDIU – Specializare Schimbari Climatice” (48 ore), care va avea loc în perioada 25– 27 iunie 2015, in Bucuresti.

Cursul de specializare pentru ocupatia de MANAGER SISTEM DE MEDIU, cod COR 325702, este autorizat de Autoritatea Naționala pentru Calificari – Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale prin Autorizatia de Furnizor de Formare Profesionala a Adultilor seria B, nr. 0005399 / 2012.

Participanti (grup tinta): Cursul se adreseaza persoanelor cu responsabilitati in elaborarea si implementarea proiectelor in cadrul companiilor, persoanelor din top si middle management, angajatilor ce gestioneaza problemele de mediu, dar si tinerilor absolventi de studii superioare ce doresc o calificare suplimentara in acest domeniu.

Cursul asigura cunostintele teoretice si practice necesare implementarii  sistemului de management de mediu la nivelul organizatiei, fiind necesar si in procesul de absorbtie a fondurilor structurale 2014 – 2020, unde 20% din fonduri sunt destinate proiectelor ce vizeaza masuri de atenuare si adaptare la schimbarile climatice.

Competente dobandite conform standardului ocupational:

 • Instruirea personalului departamentului de mediu
 • Perfectionarea  profesionala  proprie
 • Definirea politicii de mediu a organizatiei
 • Elaborarea programelor de management de mediu
 • Proiectarea sistemului de management de mediu
 • Evaluarea aplicarii politicii si a programelor de mediu
 • Organizarea si supravegherea auditului de mediu
 • Implementarea sistemului de management de mediu
 • Monitorizarea si corectarea periodica a managementului de mediu
 • Proiectarea si gestionarea sistemului informational si de documentare a managementului de mediu
 • Organizarea departamentului de protectie a mediului
 • Planificarea activitatilor de protectie a mediului
 • Definirea politicilor publice de mediu
 • Asimilarea cunostintelor privind schimbarile climatice

Evaluare finala:   examen absolvire curs, organizat in maxim 30 zile de la finalizarea cursului:

Proba teoretica: test grila de verificare a cunostintelor dobandite
Proba practica:  elaborarea si prezentarea unui proiect

Finalizare

Certificat eliberat de Autoritatea Nationala pentru Calificari – ANC, recunoscut de  Ministerul Muncii, Familiei si Protecţiei Sociale si Ministerul Educatiei Nationale.

Preţul cursului  este de 450 RON

In pret se asigura organizarea cursului, suportul de curs, fee-ul formatorilor si evaluatorilor, logistica necesara si pauzele de cafea. Participarea la examenul de absolvire nu presupune costuri in plus pentru participanti, dar este conditionată de prezenta la cel putin 75% din durata totala a programului; fiecare participant incheie cate un contract de formare profesionala cu TERRA Mileniul III.

Plata se poate face cu minim 5 zile calendaristice înainte de începerea cursului (15 mai), dar numai după ce aplicantul primeşte confirmarea înscrierii şi datele de plată de la organizatori.

Pentru a confirma participarea dv. va rugam sa completati formularul de inregistrare atasat pana la data de 19 iunie 2015, pe care sa il transmiteti la e-mail: office@terramileniultrei.ro sau fax: 021 300 37 00.

Data limita pentru inscrieri: 19 iunie 2015. 

FORMULAR DE ÎNREGISTRARE

Expertiza noastra:

Cursul de perfectionare Manager al Sistemelor de Management de Mediu – specializarea schimbari climatice reflecta experienta de 16 ani a Fundatiei TERRA Mileniul III in domeniul educatiei non-formale si a formarii adultilor si in domeniul protectiei mediului.
Cursul este sustinut de formatori autorizati ANC cu o vastă experienta in domeniu:

LaviniaLavinia Andrei – Formator,  manager proiect, consultant international in domeniul energiei, mediului si schimbarilor climatice

A absolvit Facultatea de Energetica la Universitatea Politehnica Bucuresti, Romania si are diploma de Master in Administratia Publica la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala.
Absolvent al cursurilor de perfectionare Leadership for Environment and Development pentru conducere si dezvoltare in domeniul mediului (1998 – 2000) in China, Germania, Romania, Republica Moldova, Norvegia si Canada si a altor cursuri organizate de universitati de prestigiu, precum Universitatea Georgetown (SUA) si Universitatea Cambridge (Marea Britanie).
Incepand cu anul 1998, Lavinia Andrei este cunoscuta in calitate de presedinte al Fundatiei TERRA Mileniul III, ONG de protectia mediului, concentrandu-se in principal pe aspectele legate de schimbarile climatice.
Are o vasta experienta in management de proiect, implementand peste 40 de proiecte pana in prezent si experienta de trainer atat intern, cat si pentru alte firme.
Intre 2007 si 2010, Lavinia a fost consilier in cadrul Comitetul Economic si Social European de la Bruxelles, unde a contribuit la politica europeana in domeniul energiei, mediului si schimbarilor climatice.
Lavinia are in prezent activitate de consultanta in domeniul energiei si schimbarilor climatice pentru diferite institutii, cum ar fi Regional Environmental Centre, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Romania si Banca Mondiala.

 adrian-badilaAdrian Badila – Formator, manager proiect, consultant international in domeniul dezvoltarii durabile si a managementului conflictelor.

Este certificat ca formator si manager de proiect de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor – ANC, ca mediator si ca formator principal de catre Consiliul de Mediere si in calitate de consultant de catre Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID).
Ca formatie de baza este inginer de electrotehnica (Universitatea Politehnica Bucureşti) si a absolvit programul de Master in Administratie Publica (Universitatea Bucuresti, Facultatea de Sociologie). A absolvit cursuri de specializare in SUA – in domeniul administratiei publice si in state ale Uniunii Europene – in domeniile protectia mediului, managementul conflictelor, dezvoltare durabila, administratie publica, planificare strategica, formare de formatori, accesarea fondurilor europene.
Are experienta de peste 15 ani in administratia publica locala si centrala si lucreaza de peste 18 ani ca formator si de peste 11 ani ca si consultant in domeniile dezvoltare durabila, administratie publica, managementul conflictelor la nivel national si international (state membre UE, Afganistan, Republica Moldova s.a).

Mihai EnescuDr. Mihai Enescu – Formator, manager proiect, asistent universitar, doctor în silvicultură

A absolvit ciclurile de licenta si doctorat ale Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, Romania.
Din 2012, Mihai Enescu detine functia de asistent universitar la Facultatea de Agricultura din Bucuresti, iar din 2014 este director de programe in cadrul Fundatiei TERRA Mileniul III, coordonand activitatile prevazute in proiectele educationale care abordeaza aspectele specifice schimbarilor climatice.
In perioada 2011 – 2013, Mihai a urmat cursurile modulelor psiho-pedagogice, nivelurile I si II, organizate de Departamentul de pentru Pregatirea Personalului Didactic, pe care le-a absovit cu succes.
Incepand cu 2010 si pana in prezent, Mihai a fost membru ori coordonator local atat in proiecte de cercetare, cat si educationale, toate abordand problematica complexa a protectiei mediului,  proiectele fiind finantate prin programe nationale sau europene.

Important!!! Cheltuielile pentru formarea si perfectionarea profesionala a personalului angajat sunt deductibile, conform Codului fiscal, art. 21, alin. 2, lit. h.

Tags: No tags

Comments are closed.