camelina

Cultura plantelor energetice. Studiu de caz : Camelina

 

camelinaBrosura de fata se adreseaza in primul rand producatorilor agricoli, micilor fermieri si gospodariilor familiale care pot contribui, la nivel local, la atingerea dezideratelor in materie de schimbari climatice, prin adoptarea in cultura a unei noi plante, Camelina (inișorul).

Astfel, fermierii isi pot castiga independenta energetica folosind la lucrările agricole si in gospodarie biocarburanti obtinuti in propria curte din plante energetice si totodata pot valorificarea biomasa rezultata in hrana animalelor.

Documentul este editat in cadrul proiectului Solutii Eco-Inovatoare pentru Dezvoltare Rurala Durabila care isi propune valorificarea potentialului terenurilor neexploatate, degradate sau nepotrivite culturilor agricole, prin cultivarea plantelor „energetice” rezistente, cu impact economic pozitiv si de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Proiectul “Solutii Eco-Inovatoare pentru Dezvoltare Rurala Durabila” se desfasoara pe o perioada de 13 luni si beneficiaza de o finantare prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG în Romania.

Puteti consulta brosura mai jos:


Pentru download folositi linkul de mai jos:
Cultura plantelor energetic. Studiu de caz: Camelina.
Tags: No tags

Comments are closed.