Castigator 2014

Concursul national Tinerii Ambasadori in Lupta cu Schimbarile Climatice – Editia 2015

Castigator 2014Astazi, 21 septembrie 2015, s-a lansat a cincea editie a concursului national Tinerii Ambasadori in Lupta cu Schimbarile Climatice, in urma careia 5 elevi de gimnaziu vor fi nominalizati „Ambasadori” ai Romaniei in lupta cu schimbarile climatice.

Editia 2015 a concursului se va desfasura sub Inaltul Patronaj al Ambasadorului Regatului Norvegiei, doamna Tove Bruvik Westberg. 

Concursul este destinat tuturor elevilor din ciclul gimnazial din Romania preocupati de cauzele si efectele schimbarilor climatice. Participantii la concurs vor fi chemati sa-si foloseasca imaginatia pentru a crea o campanie de informare asupra efectelor produse de schimbarile climatice. Mesajul poate fi transmis prin intermediul a diverse lucrari ce pot fi sub forma de postere, tiparituri, tricouri, tablouri etc..

Cei mai buni cinci participanti vor fi declarati „Tineri Ambsadori” ce lupta cu schimbarile climatice si vor fi recompensati cu premii ce constau in tablete PC, carti, DVD-uri si alte materiale educative. Evenimentul de premiere se va desfasura in Bucuresti in luna noiembrie 2015, iar castigatorii vor fi invitati sa participe la eveniment impreuna cu profesorii indrumatori.Lucrarile finalistilor si castigatorii vor aparea in brosura dedicata concursului ce va fi distribuita in scolile din Romania.

Termenul limita de trimitere a aplicatiilor este 24 octombrie 2015, ora 17:00.

Informatiile privind regulamentul si modalitatea de inscriere sunt disponibile pe website-ul proiectului: www.eschools.ro la sectiunea Concurs.

„Editia de anul trecut a concursului a adunat 185 de aplicatii individuale de la elevi din scoli gimnaziale din aproape 20 de judete. Am primit desene, mulaje, tiparituri, filmulete si alte lucrari interesante. De altfel, cei 5 castigatori au ilustrat foarte bine aceasta diversitate de creatie. Elevii au aratat ca sunt constienti de cauzele si efectele schimbarilor climatice. Anul acesta ne dorim sa avem si mai multi participanti, iar fiecare copil sa transmita un mesaj clar factorilor de decizie care se vor intalni timp de doua saptamani, incepand cu 30 noembrie la Paris, pentru Conferinta Partilor Conventiei Cadru privind Schimbarile Climatice a Organizatiei Natiunilor Unite. Generatiile viitoare vor fi cele mai afectate de aceste schimbari, de aceea rolul nostru, al adultior de astazi, este sa-i pregatim, sa-i educam, dar si sa le lasam o planeta pe care sa se mai poata trai, a declarat Lavinia Andrei, presedintele Fundatiei TERRA Mileniul III.

Informatii despre editia 2014 a concursului sunt disponibile pe website-ul proiectului www.eschools.ro, la sectiunea Concurs, unde poate fi consultata si brosura finalistilor (http://eschools.ro/brosura-finalisti-2014.pdf). Fotografiile celor 185 de aplicatii primite in 2014 sunt disponibile pe pagina de Facebook intitulata Tinerii Ambasadori. De asemenea, va invitam sa va delectati cu fotografiile si materialul video realizate cu ocazia premierii finalistilor editiei 2014, eveniment care s-a desfasurat in data de 17 decembrie: http://eschools.ro/ceremonie-festivitate-2014.html

Concursul face parte din proiectul Tinerii Ambasadori in Lupta cu Schimbarile Climatice implementat de catre  Fundatia TERRA Mileniul III in parteneriat cu asociatiile “Prietenii Pamantului” si „Clubul de Ecologie si Turism Floarea Reginei Sinaia”, in perioada iulie 2014 – decembrie 2015. Proiectul isi propune cresterea gradului de instruire a elevilor si profesorilor privind cauzele si efectele schimbarilor climatice, constientizarea comunitatilor locale cu privire la acest fenomen si influentarea politicilor publice privind educatia pentru mediu. Printre activitatile din proiect se numara sesiuni de training cu profesorii selectati, dezvoltarea unor materiale didactice specifice, vizite de studiu, campanii de constientizare la nivel local si altele.

Detalii despre proiect si concurs se gasesc pe pagina web a proiectului www.eschools.ro si pe pagina de Facebook: www.facebook.com/tineriiambasadori.

Tags: No tags

Comments are closed.