wdww

 Curs online: Schimbarile climatice 1 martie – 11 aprilie

Fundatia TERRA Mileniul III desfasoara cursul online:    Schimbarile Climatice

wdwwDurata: 6 saptamani

Perioada: 1 martie – 11 aprilie 2016

Termen limita inscriere: 26 februarie 2016

Pret: 100 lei

Reducere de 50% pentru studenti, cadre didactice care activeaza intr-o institutie de invatamant,  si angajati ai ONG-urilor.

Reducerile nu se cumuleaza!

FORMULARUL DE INSCRIERE:

[message_box title=”CLICK AICI” color=”green”]Descarca de aici  formularul de inscriere 

Trimiteti formularul impreuna cu actele ce dovedesc incadrarea intr-una dintre categoriile ce beneficiaza de reducere (daca este cazul) la adresa office@terramileniultrei.ro. Veti primi apoi un email cu toate informatiile legate de finalizarea inscrierii (modalitatea de plata, accesul la curs, etc.) [/message_box]

 

Descriere curs

Fenomenul schimbarilor climatice reprezinta o provocare uriasa pentru ca atat sistemul natural, cat si cel socio-economic sunt sensibile la modificarile climei, iar amploarea si viteza prognozate pentru acestea au un impact din ce in ce mai mare, amenintand durabilitatea sistemelor. Motivatia de a actiona in legatura cu schimbarile climatice nu trebuie neaparat gasita in ceea ce omenirea a observat pana acum, ci in ceea ce anticipeaza modelele stiintifice pentru viitorul apropiat.Daca procesul de incalzire va continua in ritmul prognozat astazi, lumea va intra intr-o perioada de schimbari climatice fara precedent in istoria umanitatii

Cunostinte acumulate

Cursul asigura cunostintele de baza cu privire la schimbarile climatice. Cunostintele dobandite in cadul acestui curs v-ar putea fi foarte utile in procesul de absorbtie a fondurilor structurale 2014 – 2020, unde 20% din fonduri sunt destinate proiectelor ce vizeaza masuri de atenuare si adaptare la schimbarile climatice.
Atat pentru cei care desfasoara activitati in cadrul departamentelor de mediu ale companiilor, cat si pentru responsabilii de mediu din cadrul autoritatilor publice, cursul este de importanta majora.
De asemenea, pentru persoanele implicate in business care doresc sa isi planifice activitatile viitoare tinand cont de masurile de adaptare la scimbarile climatice sau care doresc sa ia masuri de atenuare a emisiilor de gaze cu efect de sera, cursul reprezinta punctul de plecare in incursiunea viitoare.
Nu in ultimul rand, cursul se adreseaza stafului si voluntarilor din ONGurile de mediu si nu numai.
Cursul are ca obiectiv asimilarea cunostintelor de baza privind schimbarile climatice.
Cursul este structurat pe o perioada de 6 saptamani si necesita din partea dumneavoastra o alocare de timp de aproximativ 4 – 5 ore pe saptamana, timp in care veti parcurge prezentarile ppt dar si alte materiale aditionale de tip filme, brosuri, infografice etc.
Avantajul este ca va puteti gestiona singuri timpul in functie de disponibilitatea dvs.

Structura

Saptamana I:  Fenomenele ce stau la baza schimbarilor climatice si masurile ce pot fi luate pentru atenuare si/sau adaptare.
Saptamana a II-a: Sectorul energetic si contributia sa la producerea emisiilor de gaze cu efect de sera, precum si solutiile ce se impun in vederea reducerii impactului.
Saptamana III: Sectorul de transport si schimbarile climatice.
Saptamana IV: Problematica gestionarii deseurilor.
Saptamana V: Contributia padurilor la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera
Saptamana VI: Lucrarea finala.

Fiecare saptamana va avea la final un scurt chestionar de verificare a cunostintelor dobandite ori un scurt referat/eseu.

Expertiza

Trainerii acestui curs sunt:

Lavinia Andrei – Formator, manager proiect, consultant international in domeniul energiei, mediului si schimbarilor climatice
Adrian Badila – Formator, manager proiect, consultant international in domeniul dezvoltarii durabile si a managementului conflictelor.
Dr. Mihai Enescu – Formator, manager proiect, asistent universitar, doctor in silvicultura

Informatii suplimentare:

Tel: 021 314 12 27
Fax: 021 300 37 00
E-mail: office@terramileniultrei.ro

Tags: No tags

Comments are closed.