TRR02 Logo DTP_CMYK

Apel selectie profesori de gimnaziu

Apel de selectie

pentru participarea la proiectele

„Tinerii Ambasadori in lupta cu Schimbarile climatice” si “Eco-Eficient”

Fundatia TERRA Mileniul III selecteaza 60 de profesori pentru a participa la proiectele “Tinerii Ambasadori in lupta cu schimbarile climatice” (30) si “Eco-eficient” (30), ce urmeaza sa fie implementate in perioada ianuarie – decembrie 2017.

I Tinerii Ambasadori in lupta cu schimbarile climatice

Proiectul isi propune cresterea nivelului de educatie privind cauzele si efectele schimbarilor climatice in Romania. Prin intermediul proiectului “Tinerii Ambasadori in lupta cu Schimbarile Climatice” vom putea invata cat mai multi copii cum se previna sau sa gaseasca metode de adaptare la schimbarile climatice. Acest lucru le va fi util si in viitor, in vederea identificarii unor noi profesii caracteristice economiei verzi sau economiei circulare, care sunt noile modele de dezvoltare europeana.

Obiectivele proiectului:

 1. Cresterea gradului de instruire si implicare a 30 de profesori din cadrul ciclului gimnazial in activitati educationale privind combaterea cauzelor si efectelor schimbarilor climatice.
 2. Implicarea a aproximativ 600 de elevi de gimnaziu pentru a gandi si actiona in vederea reducerii cauzelor si efectelor schimbarilor climatice si a se adapta la efectele acestora.
 3. Cresterea gradului de constientizare a populatiei

Proiectul Tinerii Ambasadori in lupta cu schimbarile climatice este la a 6-a editie dezvoltand competente privind schimbarile climatice unor sute de profesori si elevi din toata tara. Dorim sa crestem numarul acestora, drept urmare va invitam sa fiti partenerii nostri in educarea tinerilor ambasadori care se vor confrunta cu un viitor climatic periculos.

Proiectul se desfasoara la nivel national iar profesorii vor fi selectati din toate regiunile tarii.

Proiectul beneficiaza de sprijinul Profi Romania, al Ambasadei Olandei in Romania si al Moore Stephen KSC.

 Activitatile proiectului:

 • Curs on-line pentru profesori de gimnaziu – Introducere in Schimbarile Climatice

TERRA Mileniul III a dezvoltat in 2015 pe o platforma Moodle, un curs online de introducere in tematica Schimbarilor Climatice. Acest mijloc de instruire de la distanta invatarea prin limitarea costurilor si reducerea amprentei de carbon.

 • Asistenta pentru profesori in vederea dezvoltarii modului de curs privind schimbarile climatice

Echipa TERRA III va acorda asistenta profesorilor selectati in vederea dezvoltarii continutului cat si a mijloacelor de educatie non formala pe care le pot utiliza cu elevii in cadrul modulelor ce privesc atenuarea si adaptarea la schimbarile climatice.

 • Educatie in scoli privind combaterea cauzelor si efectelor schimbarilor climatice

Profesorii instruiti in cadrul acestui proiect, precum si alti profesori instruiti in editiile anterioare vor fi invitati sa desfasoare un modul de 2 – 4 ore cu elevii la clasa.

 • Dezvoltarea de campanii de constientizare privind cauzele si efectele schimbarilor climatice la nivel local.

 Beneficiind de experienta din anii anteriori vom invita profesorii implicati in proiect sa dezvolte campanii locale de constientizare impreuna cu elevii instruiti fie pentru alti elevi din scoala lor, fie pentru rudele elevilor sau pentru cetatenii din comunitate. Campaniile vor fi inscrise intr-o competitie, iar cele mai bune 3 campanii vor fi premiate.

II Proiectul “Eco-Eficient”

Proiectul are ca beneficiarii directi 30 de profesori de gimnaziu si peste 600 de elevi de gimnaziu. Scopul proiectului consta in cresterea nivelului de educatie privind utilizarea eficienta a energiei acasa, la scoala si in comunitate.

Obiectivele proiectului:

 1.  Cresterea gradului de informare si educare a unui numar de 30 de profesori de gimnaziu cu privire la aspectele legate de consumul de energie si impactul acestuia asupra mediului in 5 localitati din Romania si in municipiul Bucuresti.
 2. Imbunatatirea abilitatilor a 600 de elevi de gimnaziu cu privire la utilizarea eficienta a energiei.
 3. Cresterea gradului de constientizare a comunitatilor locale privind consumul durabil de energie prin intermediul elevilor, in 5 localitati din Romania si in municipiul Bucuresti.

Prioritate in selectie au profesorii din judetele Arad, Calarasi, Caras Severin, Constanta, Ialomita, Ilfov, Giurgiu, Hunedoara, Timis, Tulcea si Municipiul Bucuresti.

Activitatile proiectului:

 • Instruirea online a unui numar de 30 de profesori care predau la ciclul gimnazial pe probleme de conservarea energiei si utilizarea eficienta a energiei in gospodarie.
 • Educatie la clasa cu elevii

Cei 30 de profesori vor desfasura un numar de 3 ore cu elevii la clasa pe teme legate de conservarea energiei si utilizarea eficienta a energiei in gospodarie.

 • Activitati practice

Detectivul energetic – in care elevii pe baza unui ghid elaborat de Terra Mileniul III, vor identifica sub indurarea profesorului coordonator pierderile de energie din scoala sau de acasa.

 • Campanie de constientizare in comunitatea locala desfasurata de elevi cu privire la eficienta energetica.

Activitatea va contribui la realizarea obiectivului 3 al proiectului – Cresterea gradului de constientizare a comunitatilor locale privind consumul durabil de energie prin intermediul elevilor.

 • Concurs Ambasadorii utilizarii eficiente a energieiConcursul se va desfasura la finalul perioadei de implementare a proiectului cand elevii deja au capatat notiunile de baza privind conservarea energiei si eficienta energetica. Elevii implicati in proiect vor participa la un concurs care vizeaza modul in care pe parcursul implementarii proiectului au reusit sa reduca consumul de energie in locuinta proprie.

Beneficii. Alaturati-va comunitatii noastre veti dobandi competente interdisciplinare si complexe precum si acces la instrumente eficiente de predare. Dupa participarea la proiect, veti fi in masura sa livrati cunostinte beneficiarilor vostri specifici (elevii), dar si colegilor dumneavoastra (alti profesori). Competentele dobandite vor fi certificate prin diplome oferite tuturor participantilor in proiect.

[message_box title=”Inscriere” color=”red”]

Perioada de inscriere s-a terminat. Va multumim!

[/message_box]

Tags: No tags

Comments are closed.