IMG_9391

Tinerii Ambasadori in Lupta cu Schimbarile Climatice [2016 – 2017]

IMG_9391Proiectul isi propune cresterea nivelului de educatie privind cauzele si efectele schimbarilor climatice in Romania. Prin intermediul proiectului “Tinerii Ambasadori in lupta cu Schimbarile Climatice” vom putea invata cat mai multi copii cum se previna sau sa gaseasca metode de adaptare la schimbarile climatice. Acest lucru le va fi util si in viitor, in vederea identificarii unor noi profesii caracteristice economiei verzi sau economiei circulare, care sunt noile modele de dezvoltare europeana.

Proiectul Tinerii Ambasadori in lupta cu schimbarile climatice este la a 6-a editie dezvoltand competente privind schimbarile climatice unor sute de profesori si elevi din toata tara. Proiectul se desfasoara la nivel national iar profesorii vor fi selectati din toate regiunile tarii.

Obiective:

  1. Cresterea gradului de instruire si implicare a 30 de profesori din cadrul ciclului gimnazial in activitati educationale privind combaterea cauzelor si efectelor schimbarilor climatice.
  2. Implicarea a aproximativ 600 de elevi de gimnaziu pentru a gandi si actiona in vederea reducerii cauzelor si efectelor schimbarilor climatice si a se adapta la efectele acestora.
  3. Cresterea gradului de constientizare a populatiei

 Grupuri tinta:

  • elevi, profesori, membri ai comunitatilor locale;
  • inspectori scolari, directori de unitati de invatamant;
  • autoritatile de la nivel local si national din sectorul educatiei.

Activitati:

  • Curs on-line pentru profesori de gimnaziu – Introducere in Schimbarile Climatice

TERRA Mileniul III a dezvoltat in 2015 pe o platforma Moodle, un curs online de introducere in tematica Schimbarilor Climatice. Acest mijloc de instruire de la distanta invatarea prin limitarea costurilor si reducerea amprentei de carbon.

  • Asistenta pentru profesori in vederea dezvoltarii modului de curs privind schimbarile climatice

Echipa TERRA III va acorda asistenta profesorilor selectati in vederea dezvoltarii continutului cat si a mijloacelor de educatie non formala pe care le pot utiliza cu elevii in cadrul modulelor ce privesc atenuarea si adaptarea la schimbarile climatice.

  • Educatie in scoli privind combaterea cauzelor si efectelor schimbarilor climatice

Profesorii instruiti in cadrul acestui proiect, precum si alti profesori instruiti in editiile anterioare vor fi invitati sa desfasoare un modul de 2 – 4 ore cu elevii la clasa.

  • Dezvoltarea de campanii de constientizare privind cauzele si efectele schimbarilor climatice la nivel local.

Beneficiind de experienta din anii anteriori vom invita profesorii implicati in proiect sa dezvolte campanii locale de constientizare impreuna cu elevii instruiti fie pentru alti elevi din scoala lor, fie pentru rudele elevilor sau pentru cetatenii din comunitate. Campaniile vor fi inscrise intr-o competitie, iar cele mai bune 3 campanii vor fi premiate.

Perioada de implementare:

Noiembrie 2016 –  Decembrie 2017

Coordonator:

Fundatia TERRA Mileniul III

Finantatori:

Proiectul beneficiaza de sprijinul Profi Romania, al Ambasadei Olandei in Romania si al Moore Stephen KSC.

Tags: No tags

Comments are closed.