TRR02 Logo DTP_CMYK

Anul 2017 aduce cea de-a sasea editie a proiectului „Tinerii Ambasadori in Lupta cu Schimbarile Climatice”

IMG_9391Aproximativ 200 de profesori din toata tara isi vor intampina elevii la intoarcerea din vacanta de iarna, cu lectii despre cauzele si efectele schimbarilor climatice, tot mai vizibile mai ales in sezonul de iarna cand trecerile de la zile cu temperaturi mari la zile geroase sunt deosebit de frecvente.

Proiectul „Tinerii Ambasadori in Lupta cu Schimbarile Climatice” isi propune cresterea nivelului de educatie in randul elevilor de gimnaziu privind cauzele si efectele schimbarilor climatice. Initiativa se bucura de sprijinul Profi Romania si al Moore Stephen KSC, desfasurandu-se totodata sub inaltul patronaj al Ambasadei Olandei in Romania.

De rezultatele proiectului beneficiaza in mod direct aproximativ 4000 de elevi, care vor invata cum sa inlature cauzele schimbarilor climatice si cum sa gaseasca metode de adaptare la acestea. Mai mult, cunostintele si aptitudinile acumulate in orele speciale dedicate schimbarilor climatice le vor fi utile in viitor si pentru identificarea unor noi oportunitati de cariera in profesii caracteristice economiei verzi sau economiei circulare, care sunt noile modele de dezvoltare europeana.

Activitatile proiectului au inceput cu un apel national de selectie a profesorilor doritori sa participe la implementarea acestui proiect, apel in urma caruia au raspuns aproximativ 200 de cadre didactice. In perioada urmatoare, acestia vor beneficia de un curs online cu tema „Introducere in Schimbarile Climatice”, mijloc de instruire ce permite invatarea de la distanta, prin limitarea costurilor si reducerea amprentei de carbon.

Profesorii selectati vor primi asistenta in elaborarea unui modul de curs privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si adaptarea la schimbarile climatice si vor desfasura un numar de 2 – 4 ore cu elevii la clasa.

In urma insusirii cunostintelor necesare, elevii vor putea sa-si demonstreze intelegerea fenomenului schimbarilor climatice creand cate o campanie de constientizare privind cauzele si efectele schimbarilor climatice la nivel local si participand cu cate o lucrare individuala la concursul cu acelasi nume. Cele mai reusite lucrari vor fi premiate de Excelenta Sa Doamna Ambasador Stella Ronner-Grubačić in cadrul unei festivitati special organizate.

„Am acumulat multa experienta in educatia privind schimbarile climatice in editiile anterioare ale proiectului, suntem bucurosi de deschiderea de care dau dovada profesorii pentru a tine astfel de cursuri in cadrul orelor optionale, parteneriatele cu scolile sunt de asemenea fructuoase, dar nu putem sa nu ne exprimam regretul ca, in ciuda eforturilor pe care le-am facut la nivel guvernamental, „educatia pentru dezvoltare durabila si schimbari climatice” nu este inca sprijinita. Cu atat mai important este efortul pe care profesorii si finantatorii il fac, cu cat el vine pe un teren pe care autoritatile nu sadesc mare lucru!” a declarat Lavinia Andrei, presedintele Fundatiei TERRA Mileniul III.

Anul acesta Tinerii Ambasadori in Lupta cu Schimbarile Climatice beneficiaza de o sponsorizare in valoare de 113 828 lei din partea Profi Rom FOOD prin intermediul campaniei „Impreuna cu tine, Profi salveaza destine”.

“Ne bucura faptul ca deja incep sa se vada rezultatele celei de-a treia editii a campaniei Impreuna cu tine, Profi salveaza destine, prin care am daruit 1500 000 de lei catre proiecte dedicate copiilor. Iubim copiii, ii sprijnim an de an si ne incurajam clientii sa fie cat mai implicati in comunitatea in care traiesc“ a declarat Luminita Bunda, directorul de marketing al magazinelor PROFI.

Prin cele 501 de magazine ale sale prezente in 257 de localitati si cei 11.000 de angajati, PROFI este reteaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografica din Romania.

Fundatia TERRA Mileniul III este o organizatie de protectie a mediului care dezvolta proiecte ecologice la nivel national si international, in domeniile energiei, transportului si schimbarilor climatice.

Tags: No tags

Comments are closed.