lala2

Redirectioneaza 2% din impozit pentru lupta cu schimbarile climatice

impozit_crop
Redirectioneaza 2% din impozit! Nu te costa nimic.

Legislatia iti permite sa redirectionezi 2% din impozitul pe care il platesti statului luna de luna catre o organizatie neguvernamentala. In acest fel, te asiguri ca o parte din banii tai vor fi folositi pentru cauzele in care crezi. Tot ce trebuie sa faci este sa completezi Formularul 230 (daca realizezi venituri din salarii și asimilate salariilor si/sau venituri din pensii). Redirectionarea este gratuita, adica nu duce la nici o cheltuiala suplimentara. Suma corespunzatoare NU reprezinta o sponsorizare sau o donatie, ci este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean catre sectorul neguvernamental.

Sunt schimbarile climatice o amenintare?

Da. O spun oamenii de stiinta, o vedem la stiri si o simtim pe pielea noastra. Schimbarile climatice sunt in jurul nostru si se intampla, chiar daca ne-am obisnuit sa le numim inundatii, secete, furtuni, canicula, topirea ghetarilor sau cresterea nivelului oceanelor. Toate acestea influenteaza natura, economia, sanatatea si bunastarea noastra. Prin tot ceea ce facem la TERRA Mileniul III luptam pentru a imbunatati politicile din sectoarele care influenteaza clima si pentru a ajuta oamenii sa se adapteze la efectele acestui fenomen.

De ce sa directionezi 2% catre TERRA III?

Pentru ca:

  • Explicam pe intelesul tuturor care este impactul anumitor tehnologii si tipuri de surse energetice asupra climei, sanatatii si economiei.
  • Realizam filme documentare si alte materiale informative pe tema schimbarilor climatice.
  • Stimulam elevii sa fie creativi si sa se implice in salvarea padurilor si protejarea mediului.
  • Organizam sesiuni de instruire pentru elevi si profesori, ONG-uri si autoritati administrative.
  • Derulam activitati de tip watchdog si tragem semnale de alarma cand industriile poluante isi trimit lobbyistii la reuniuni cu ministrii romani.
  • Le scriem europarlamentarilor si membrilor Guvernului si le explicam cat de importante sunt voturile lor si ce impact au deciziile lor la nivel national si global.
  • Suntem membri in numeroase retele de organizatii, fapt ce ne ajuta sa fim in permanenta conectati la politicile si initiativele de mediu la nivel national si international.

  writing[message_box title=”Cum se completeaza formularele:” color=”red”] Pentru a redirectiona 2% din impozit catre o organizatie este suficient sa completati datele de identificare la punctul I din formular si sa bifati casuta corespunzatoare la punctul II.  Suma ce revine redirectionarii va fi ulterior calculata de catre organul fiscal. Punctul III se lasa necompletat. Formularul trebuie datat si semnat si… gata! Nu ramane decat sa-l trimiteti la registratura administratiei financiare prin posta – cu scrisoare recomandata, sau personal, pana la data de 25 mai 2018 [/message_box] . Puteti descarca formularul completat cu datele fundatiei de aici: Formularul 230 Va multumim! Echipa TERRA Mileniul III

Comments are closed.