01_logo-Roman-mancare

Romanul prețuiește mâncarea

Titlul proiectului: Romanul prețuiește mâncarea

Obiectivul general al proiectului este diminuarea risipei alimentare la nivelul orașului Roman pe lanțul de producere, comercializare și consum a produselor alimentare.

Obiectivele specifice proiectului sunt:

  1. Creșterea gradului de conștientizare al locuitorilor Municipiului Roman cu privire la necesitatea implicării în diminuarea risipei alimentare. Îndeplinirea acestui obiectiv se va realiza prin derularea unei campanii de conștientizare în Municipiul Roman, în cadrul căreia ne propunem să informam și să conștientizam cca 30% dintre locuitorii Municipiului Roman asupra importanței diminuării risipei alimentare. Obiectivele europene privind diminuarea risipei alimentare sunt: reducerea cu până la 50% până în 2030 a cantității de deșeuri de alimente din gospodarii şi din lanțurile de retail.
  2. Creșterea nivelului de instruire pentru minim 20 de profesori și 400 de elevi cu privire la diminuarea risipei alimentare.
  3. Elaborarea unui Plan de acțiune local privind diminuarea risipei alimentare.

Grupul țintă al proiectului: minimum 15.000 persoane din rândul locuitorilor Municipiului Roman; minim 30 agenţi economici care activează pe lanțul de producere și comercializare a alimentelor (retaileri, restaurante şi cantine); minim 20 profesori de gimnaziu; minim 400 elevi de gimnaziu; minim 100 de persoane din rândul beneficiarilor centrelor sociale, cantinelor sociale și magazinului social din oraș care vor putea primi alimente la un preț minim sau în mod gratuit; alte autorități locale care doresc sa îți dezvolte un astfel de plan de acțiune pentru reducerea risipei de alimente și pot utiliza mijloacele dezvoltate în cadrul proiectului; autorități centrale (ex: Ministerul Agriculturii și Ministerul Mediului) care pot utiliza modelul dezvoltat în municipiul Roman pentru extinderea la nivel național a acestei experiențe.

Rezultate așteptate: Aproximativ 15.000 locuitori din Municipiul Roman vor fi informați cu privire la diminuarea risipei alimentare, 20 de profesori și 400 de elevi de gimnaziu din Municipiul Roman vor fi instruiți cu privire la diminuarea risipei alimentare, va fi constituit un plan de acțiune local și un proces funcțional de reducere a risipei de alimente în Municipiul Roman, un plan de acțiune local și un proces funcțional de reducere a risipei de alimente în Municipiul Roman.

Partenerii proiectului: Fundația TERRA Mileniul III cu sprijinul Primăriei Municipiului Roman

Valoarea totală a proiectului: 164.124,63 lei

Activitățile proiectului sunt cofinanțate de Uniunea Europeană, NOPLANETB și Asociația Serviciul APEL.

Tags: No tags

Comments are closed.