maratonuuuul

Maratonul Dezvoltarii Durabile [2012]

Fundatia Terra Mileniul III si Asociatia Alma-Ro au organizat in perioada 2-9 septembrie scoala de vara ”Maratonul Dezvoltarii Durabile”. Tabara s-a adresat studentilor de la facultatile de Jurnalism, Stiintele Comunicarii, Agronomie, Relatii publice, Stiinte politice si administrative.

Scopul scolii de vara a fost sa aduca in atentia studentilor notiuni precum politicile publice de mediu si dezvoltare – nationale, europene si internationale.

Tematicile abordate in cadrul cursurilor au fost structurate in sase module de instruire. Sesiunile de instruire au avut loc zilnic si au clarificat aspectele privind fenomenul schimbarilor climatice in relatie cu urmatoarele domenii: energie, transport, biodiversitate, biocombustibili, managementul deseurilor si protectia padurilor.

Module de instruire:

  • Modul 1 – Politici de mediu si dezvoltare
  • Modul 2 – Schimbari climatice si energie
  • Modul 3 – Biocombustibili
  • Modul 4 – Paduri, Biomasa
  • Modul 5 – Deseuri, combustibili din deseuri
  • Modul 6 – Politici de transport europene si nationale

 

Cursurile au fost sustinute de traineri experimentati si au abordat in special interconectarea unor probleme acute ale omenirii in mileniul III printre care saracie extrema, lipsa hranei, imputinarea resurselor de apa potabila lipsa accesului la energie, schimbarile climatice, suprapopularea.

In plus fata de sesiunile de intruire, zilnic au avut loc sesiuni demonstrative, sesiuni de comunicare si analiza, proiectii de filme documentare, activitati specifice de team-building si discutii cu invitati speciali.

Scoala de vara ”Maratonul Dezvoltarii Durabile” reprezinta o continuare a proiectului ”Maratonul Comunicarii”, derulat in anul 2011.

Perioada de implementare: septembrie 2012

Tags: No tags

Comments are closed.