imag2

”Cu un copac nu faci padure!” – Expozitie multimedia la Pitesti

Fundatia TERRA Mileniul III,  Asociatia Alma-Ro si Biblioteca Judeteana ”Dinicu Golescu” Arges va invita la vernisajul expozitiei ”Cu un copac nu faci padure!”, ce va avea loc luni, 1 aprilie 2013, incepand cu ora 18:00, la Biblioteca Dinicu Golescu din Pitesti.

”Cu un copac nu faci padure!” este o expozitie interactiva ce invita vizitatorii sa descopere si sa reflecteze asupra modelelor de consum sustenabil al produselor pe care le obtinem de pe urma padurilor. Va invitam sa aflati care sunt beneficiile padurilor din punct de vedere social, cultural, economic si de mediu si care sunt riscurile asociate despaduririlor si practicilor de exploatare.

Expozitia se compune din fotografii ce ilustreaza legatura dintre oameni si natura (din Romania, Brazilia, Burkina Faso, Camerun si Chile) si filme documentare ce descriu viata comunitatilor rurale dependente de produsele forestiere. Copiii vor avea ocazia sa deseneze padurile imaginate de ei, iar adultii vor fi invitati sa noteze angajamentele pe care si le asuma pentru practici mai bune de consum al produselor forestiere.

La nivel global dispar in fiecare an circa 13 milioane de hectare de paduri, adica o jumatate din intreg teritoriul Romaniei, un ritm absolut nesustenabil pentru menţinerea echilibrului natural al planetei.

Expozitia poate fi vizitata in intervalul 1-3 aprilie, intre orele 9:00 si 20:00. Accesul este gratuit.

Evenimentul este organizat in cadrul proiectului ”Padurea ca factor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera – Studiu de caz Topoloveni”, pe care il derulam in parteneriat cu Asociatia Alma-Ro si Primaria Topoloveni.  Proiectul este finantat de de GEF SGP – UNDP Romania si cofinantat de UE prin programul Europaid.

Obiectivul proiectului este de a sensibiliza comunitatile locale si factorii de decizie in privinta utilizarii eficiente a resurselor forestiere si a managementului forestier durabil.

Comments are closed.