biomasa

Competitia ”A World You Like” se apropie de final

DSCN5273Inca de la lansarea sa, competitia A World You Like ne-a inspirat cu proiectele inovative ale participantilor. Pentru a strange si mai multe astfel de idei, Comisia Europeana prelungeste perioada de inscriere pana la 14 iunie 2013.

 Unul dintre cele 4 proiecte romanesti inscrise in competitie este “Utilizarea sustenabila a biomasei in scopuri energetice”, implementat de Fundatia TERRA Mileniul III in comuna Vlad Tepes din judetul Calarasi. Proiectul se adreseaza comunitatilor rurale care pot folosi deseurile agricole pentru producerea de brichete, cu care isi pot incalzi locuintele, dezvoltand totodata un model de afacere locala. Proiectul poate fi votat aici.

Pana in prezent au fost inscrise peste 85 de proiecte din Uniunea Europeana.  De la transformarea unor zone abandonate intr-un rai al reciclarii si pana la crearea unor combustibili mai curati din cele mai neasteptate materii prime, participantii au prezentat solutii cu emisii reduse de carbon care influenteaza toate aspectele vietii noastre. Cu o asemenea abundenta de inovatie, perioada de inscriere a proiectelor se va extinde pentru a da mai multor proiecte sansa  de a castiga.

Trei castigatori europeni vor fi alesi sa participe la ceremonia ce va vea loc la Sustainia in Copenhaga, unde vor fi felicitati pentru contributia lor la scaderea emisiilor de carbon.

Castigatorii nationali din 5 state – Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia si Portugalia – isi vor vedea proiectele pe posterul campaniei ce va fi promovat in fiecare tara. Asa ca daca aveti un proiect care ne poate aduce cu un pas mai aproape de o lume in care ne place sa traim, cu emisii scazute, promovat-l in randul europenilor si inscrieti ideea la competitia A World You Like

Informatii utile:
Dupa termenul  limita, vizitatorii site-ului competitiei vor putea sa voteze pentru cele mai creative si inspirationale initiative. Un juriu condus de Connie Hedegaard va selecta 3 castigatori care sa mearga la ceremonia de decernare a premiilor din Sustainia. Sustainia, partenerul campaniei, va gazdui evenimentul si va premia solutiile de pionierat din 10 domenii diferite.

Mai multe informatii:
www.facebook.com/EUClimateAction
twitter.com/EUClimateAction #worldulike

Termeni si conditii: www.world-you-like.europa.eu/en/success-stories/submit-your-project/terms-conditions

Despre premiile Sustainia: www.sustainia.me

Comments are closed.