cernavoda

Analiza critica a Testelor de Stres la centralele nucleare din Romania

cernavodaCat de sigura este centrala nucleara de la Cernavoda si cat de relevante sunt rezultatele testelor de stres realizate la cererea Comisiei Europene?

Raspunsurile la aceste intrebari sunt cuprinse intr-un raport realizat in cadrul proiectului „Monitorizarea domeniului nuclear in Romania”. Documentul reprezinta o analiza critica a Testelor de Stres la centralele nucleare din UE, unul dintre capitole fiind destinate centralei de la Cernavoda.

Potrivit analizei, testele de stres efectuate pentru centralele nucleare de pe intreg teritoriul Europei – in forma in care au fost ele definite de Grupul European la Nivel Inalt privind Securitatea Nucleara si Managementul Deşeurilor Radioactive – nu indeplinesc cerintele Consiliului UE, nici asteptarile publicului european pentru o evaluare reala a sigurantei globale. Ele nu ofera o metoda pentru a compara marjele de siguranta ale diferitelor centrale (si tipuri de reactor), si nici nu raspund la intrebarea „Cat de sigure sunt aceste centrale nucleare, in realitate?”

Descarcati analiza in format PDF

Proiect: Monitorizarea dezvoltarii domeniului nuclear in Romania [2012-2013]

Comments are closed.